Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Bugatti Chiron

Nieuws: Bugatti Chiron

99% zeker dat opvolger Veyron Chiron luidt

18.11.2014

Iedereen is er zeker van: de opvolger van de Bugatti Veyron krijgt de naam Chiron, de achternaam van een vroegere F1-piloot waaraan Bugatti zeer warme herinneringen overhoudt.

Het hing al eventjes in de lucht dat de nieuwe Bugatti Chiron zou gaan heten. Er zijn maar liefst zeven gebeurtenissen waarom deze als absolute topfavoriet werd gemarkeerd. Bugatti zelf is nog niet naar buiten getreden met de definitieve naam voor de opvolger van de Veyron - waaraan overigens de hand wordt gelegd aan de laatste exemplaren. Waarschijnlijk gebeurt dat spoedig.

Hybride-geweldenaar
Zodra Bugatti van zich laat horen hopen we ook dat het meer bekendmaakt over de nieuwe Chiron. De geruchten dat de auto de beschikking krijgt over een W16-motor en een elektromotor als hulpcentrale om een vermogen van 1.500 pk op te kunnen wekken worden alsmaar sterker. Het maximum koppel wordt op een nog hogere waarde geschat, maar naar verluidt begrensd op 1.500 Nm om de techniek ellende te besparen. Voor concrete uitspraken over de acceleratie en de topsnelheid is het eigenlijk nog te vroeg, al ligt het natuurlijk in de lijn der verwachting dat de 2,5 seconden en de 431 km/h van de Veyron op zijn minst wordt geëvenaard en het liefst wordt overtroffen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model