Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Bugatti Centenaire Edition

Nieuws: Bugatti Centenaire Edition

Opnieuw lauwerkrans voor Veyron

07.05.2009

Bugatti presenteerde op de Concour D’Eleganza in Villa D’Este een viertal nieuwe Veyrons. Deze zogenaamde Centenaire Editions eren het 100-jarig bestaan van het Franse merk uit Molsheim en een viertal legendarische coureurs die ooit voor Bugatti reden.

De namen van de befaamde Bugatti-coureurs  - Jean-Pierre Wimille (Frankrijk, 1908-1949), Achille Varzi (Italie, 1904-1948), Malcolm Campbell (Engeland, 1885-1949) en Hermann Zu Leiningen (Duitsland, 1901-1971)  - weerklinken afzonderlijk in iedere Centenaire Edition. En om het historische plaatje helemaal compleet te maken is elke Bugatti Centenaire Edition uitgevoerd in een lakkleur die verwijst naar de racekleuren van het geboorteland van de betreffende coureurs: blauw voor Frankrijk, rood voor Italië, groen voor Engeland en wit voor Duitsland. Bovendien zijn deze laatste eremodellen enigszins gemodelleerd naar de legendarische Bugatti Type 35 Grand Prix waarmee het merk in de jaren '20 en '30 meer dan tweeduizend races (in tien jaar) op haar naam wist te schrijven.

Onderscheid
Bugatti VeyronTechnisch verschilt de Centenaire Edition niet van de 'normale' Veyron. Optisch is er wel een aantal verschillen. Zo bevatten deze speciale edities enkele onderdelen (deuren, zijpanelen, spiegels, grille) van gepolijst aluminium en wijkt de vorm van de LED-verlichting af van de conventionele Veyron. In het interieur zijn op de geïntegreerde hoofdsteunen de namen van de eerder genoemde coureurs zichtbaar en ook in de middenconsole vinden we een speciale aluminium plaatje terug die (opnieuw) de historie en de uniekheid van deze Centenaire Editions benadrukt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model