Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Brexit

Nieuws: Brexit

Brexit werpt schaduw vooruit, Jaguar Land Rover-fabrieken dicht

09.04.2019

Jaguar Land Rover houdt deze week zijn Engelse fabrieken dicht. Van vandaag tot en met vrijdag worden er geen auto's gebouwd in Castle Bromwich, Halewood, Solihull en Wolverhampton. De sluiting heeft te maken met de aankomende Brexit.

Van 15 april tot en met 23 april is de gebruikelijke Paassluiting, maar in overleg met het personeel (in de vier fabrieken werken zo'n 18.500 mensen) heeft Jaguar Land Rover die verlengd om zich voor te bereiden op de Brexit. De beslissing is genomen in januari, toen de Brexitdatum nog 29 maart was. Die is later vastgesteld op 12 april.

Spoedberraad
Op woensdag 10 april wordt een Europees spoedberaad gehouden. De Britse premier Theresa May hoopt daar een plan te presenteren op basis waarvan ze de overige EU-landen om uitstel kan vragen. De beslissing daarover moet unaniem zijn. Anders valt het Verenigd Koninkrijk op vrijdag 12 april zonder deal uit de Europese Unie.

Extra voorraden
Het personeel van de vier Britse Jaguar Land Rover-fabrieken krijgen betaald tijdens de sluiting, maar moeten de uren later inhalen. In aanloop naar de Brexit heeft het bedrijf extra voorraden onderdelen aangelegd, maar kan in het geval van een 'hard Brexit' maar een paar dagen vooruit, aangezien het 25 miljoen onderdelen per dag nodig heeft, aldus The Guardian.

Chinese economie
Jaguar Land Rover verkocht in het jaar dat eind maart afliep maar liefst 5,8 procent minder auto's. De wereldwijde teller bleef uiteindelijk steken op 578.915 voertuigen. Volgens Jaguar Land Rover is dat te wijten aan de tegenvallende Chinese economie, de invoering van de WLTP-cyclus, de teruglopende vraag naar diesels en de onzekerheid over de Brexit.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model