Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Brabus E-klasse

Nieuws: Brabus E-klasse

Haastige spoed is zelden goed

20.04.2009

De nieuwe Mercedes-Benz E-klasse staat nog niet eens bij de dealer of Brabus heeft hun versie al klaar. Ze hebben dus de primeur. Echter lijkt deze haast een keerzijde te hebben. We hebben namelijk wel eens betere creaties van de tuner gezien.

Bovendien is het toegevoegde spoilerwerk tamelijk ingetogen gebleven. Ook dat zijn we niet gewend van de Duitse tuner uit Bottrop. Enkel een nieuwe voorbumper met geïntegreerde mistlampen en LED-dagrijverlichting, een set zij-skirts en een achterbumperspoiler met een twijfelachtige diffuser sieren het stylingpakket. Niet bijzonder spannend om eerlijk te zijn. Daarentegen vinden we de ventilatieroosters van carbon bij de voorste wielkasten wel stoer om te zien. De wielen zijn van het type 'Monoblock' en klanten kunnen kiezen uit een beschaafde 17 inchmaat of een ruim bemeten 21 inch. Bij de grootste diameters zijn de banden afkomstig van Pirelli of Yokohama.

Interieur
Mercedes Benz E BrabusBinnen zijn het vanouds leer, alcantara en aluminium details die de boventoon voeren. Als aanvulling daarop zijn er LCD-schermen in de hoofdsteunen voor de voorstoelen te bestellen. Een DVD-speler en hoogwaardig audiosysteem zorgt voor de weergave van de betreffende film of muziek-CD/DVD.

Brabus 6.1
Mercedes Benz E BrabusOnderhuids is het gelukkig dik voor elkaar. Brabus demonteerde de 5.5 liter V8 uit de E 500 en lepelt hun eigen 6.1 liter erin. Deze produceert een maximaal vermogen van 456 pk bij 6.200 tpm en een koppel van 615 Nm (bij 3.100 tpm). Hiermee is de auto in staat in 4,7 seconden naar de 100 km/h te knallen en niet eerder te stoppen dan bij een snelheid van 305 km/h. Natuurlijk moet het geheel ook weer vertraagd worden. Hiervoor zorgen de flinke remschijven met 12 remzuigers vóór en zes achter. Optioneel is er een gelimiteerd slipdifferentieel verkrijgbaar die bedraagt aan de wegligging en het overbrengen van het vermogen op het wegdek. Een aangepast en verlaagd onderstel heeft hierin al een groot aandeel.

E 63 AMG op komst
Mercedes Benz E BrabusOp dit moment kan Brabus de snelste E-klasse aanbieden, maar dat zal niet lang meer duren. Mercedes´ huistuner AMG staat te trappelen om hun E 63 de wereld in te sturen. Die beschikt over maar liefst 525 pk en spurt in 4,5 seconden naar de honderd. Maar ja, hoe lang zal het duren voordat Brabus op basis van de E 63 AMG een versie lanceert. Het stuivertje wisselen begint spoedig.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model