Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Brabus Bullit

Nieuws: Brabus Bullit

Brabus neemt C-klasse onder handen

13.09.2007

Brabus komt met een nieuwe supersedan naar Frankfurt. Het gaat hier om een speciale versie van de C-klasse, die de naam Bullit meekrijgt. De wagen is voorzien van de zelfde 6.3 liter V12 als de Brabus Rocket.

Foto's: Nieuws Brabus BullitBrabus staat bekend om het plaatsen van de SV12 S Biturbo motoren in grote Mercedessen. Maar dat ze de grote V12 ook in kleinere auto kunnen krijgen laten ze zien met de Bullit. Want deze snelle uitvoering van de Mercedes C-klasse heeft een 6.3 liter V12 in het front hangen. De V12 levert met behulp van een nieuwe turbocharging systeem een vermogen van 720 pk. Tien pk minder dan in de Rocket, maar dat zal met de nieuwe turbo's en intercooler te maken hebben. Het maximumkoppel van 1.320 Nm is waarschijnlijk te veel voor de aandrijving, want Brabus begrensd deze op 1100 Nm. Nog steeds meer dan zat.

0-300 in 24,5 sec

Al dit vermogen zorgt voor een sprint van nul naar honderd in net minder dan vier seconden (3,9). Vanuit stilstaan naar de 200 km/u doet de Bullit in 10,39 seconden en naar de 300 km/u in 24,5 seconden. De topsnelheid is dan nog lang niet bereikt, want die is volgens Brabus ruim over de 360 km/u.

6 cm breder

Foto's: Nieuws Brabus Bullit'De ultieme wolf in schaapskleren', zo kopt het persbericht van Brabus. Dat het een wolf is klopt natuurlijk, maar in schaapskleren toch niet helemaal. Want de Bullit is voorzien van andere bumpers en spoilers die de auto ook boven de 300 km/u stabiel moeten houden. De auto is hierbij zo'n 6 cm verbreed. Het zorgt ervoor dat de C-klasse er nog een stukje agressiever uitziet. Binnenin de auto zien we een dashboard dat voorzien is van leder, alsmede een aantal carbon elementen.

Kosten

Ook meldt Brabus nog dat het onderstel en de remmen aangepast zijn aan het hoge prestatieniveau van de auto. Voor €348.000,- is hij de uwe. Daar moet dan nog de gebruikelijke belastingen over betaald worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model