Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BRABUS 850 6.0 Biturbo

Nieuws: BRABUS 850 6.0 Biturbo

Mercedes S-klasse volgens Brabus

12.09.2013

Bij de mannen van Brabus zijn ze niet vies van een peekaa’tje meer of minder. Ook bij deze S-klasse hebben de Duitsers aardig hun best gedaan. Wat een beest!

Afhankelijk van de gemoedstoestand modificeert Brabus Mercedessen subtiel, dan wel tot het gestoorde aan toe. Deze creatie heet Brabus 850 Biturbo iBusiness en is een gevalletje uit de categorie ´over de top´. Aan de buitenzijde zien we een nog behoorlijk subtiele bodykit gecombineerd met 21 inch velgen en verdient het predikaat stijlvol nog, maar onderhuids...  

Geestesziek blok
Brabus lepelde de 5.5 liter bi-turbo V8 uit de S 63 AMG in de S-klasse en herzag hem op talloze fronten. De cilinderinhoud werd opgeboord tot bijna zes liter en de versnellingsbak werd aangepast. Brabus weet met deze modificaties doodleuk 265 pk extra uit het blok te halen, zodat ´ie nu een duizelingwekkende 850 pk en 1.150 Nm levert. Met dit werkvermogen spurt de Brabus in 3,5 seconden naar de honderd en is de topsnelheid elektronisch begrensd op 350 km/h. Het potentieel van het blok lag zelfs op 1.450 Nm, maar Brabus kon niet beloven dat de aandrijving dat zou overleven.

Applefan
Het interieur van de Brabus is eveneens verre van standaard. De stoelen zijn gedrapeerd met het meest fijne twotone-leer dat uiteraard uitgevoerd kan worden in elke kleur die je maar wenst. Ook mag deze 850 iBusiness zich met recht een Applefan noemen. Vervelen lukt je niet, want de iBusiness is werkelijk volgehangen met elke creatie van de Amerikaanse producent. In de Brabus W221 zagen we al de nodige iPad's voorbijkomen, deze S-klasse krijgt onder meer de nieuwste iPad, Mac mini, iPod Touch en Apple TV. Al deze gadgets zijn te bedienen met de Brabus Remote App voor op je iPhone. Absoluut baas boven baas.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model