Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW

Nieuws: BMW

BMW werkt aan 12 voorwielaandrijvers

26.11.2012

Met de BMW Concept Active Tourer maakten we kennis met BMW’s UKL-platform dat (ook) geschikt is voor voorwielaandrijving. In de loop van 2013 wordt daarvan het productiemodel verwacht, vermoedelijk 1-serie GT genaamd. En zo broedt BMW op nog eens 11 voorwielaandrijvers.

De BMW 1-serie GT (vooralsnog een werktitel) wordt het eerste model in een reeks van tot wel twaalf verschillende producten met allen een zeer grote technische overeenkomst. Meest interessante eigenschap is dat ze allemaal via krachtoverbrenging op de voorwielen in beweging worden gebracht, dit in tegenstelling tot de achterwielaangedreven architectuur waaraan BMW z´n imago voor dynamiek te danken heeft. De stap heeft al heel wat critici op hun achterste benen doen staan, maar zelf denkt BMW dat het zo´n vaart niet zal lopen. In het verleden deelde het merk per slot van rekening al mee dat het gros van z´n klanten niet eens wist dat ze met een achterwielaandrijver op pad waren (op zo'n manier verwoord zonder de bedoeling te hebben om de BMW-rijders voor dom of onwetend af te afschilderen).

MINI
Onder de twaalf nieuwe modellen op hetzelfde voorwielaangedreven platform bevinden zich ook de volgende generatie van de MINI die overigens straks ook met vier portieren te koop zal zijn. De nieuwkomers met het BMW-logo voorop de neus zijn naast de 1-serie GT, een kleine crossover (onder de X1) en een compacte hatchback. De rest is nog strikt geheim, al wordt nu al gehint dat ook de grotere BMW's zichzelf voorwielaandrijving kunnen aanmeten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model