Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW

Nieuws: BMW

BMW wacht Europese boete van ruim 1 miljard euro

09.04.2019

BMW bereidt zich voor op een boete van meer dan 1 miljard euro. De Europese Commissie doet onderzoek naar ongeoorloofde afspraken tussen BMW, Daimler en de Volkswagen Groep. In het voorlopige rapport daarvan staat dat de Duitse drie schuldig zijn bevonden.

Volgens de Europese Commissie hebben BMW, Daimler en de Volkswagen Group tussen 2006 en 2014 afspraken gemaakt om de invoering van duurzame technologieën tegen te houden. Daarmee hebben ze de Europese antitrustwetgeving overtreden. Zo zouden de Duitse drie onder meer de ontwikkeling van selectieve katalytische reductie en partikelfilters hebben proberen te vertragen.

BMW ontkent
BMW ontkent alle beschuldigingen in het rapport en bereid zich voor op een juridische strijd. Volgens de fabrikant is het zeer waarschijnlijk dat de Europese Commissie een boete zal opleggen. Daarom reserveert het bedrijf alvast 1 miljard euro. Volkswagen heeft gezegd volledig mee te werken aan het onderzoek van de Europese Commissie. Als klokkenluider hoeft Daimler geen boetes te verwachten.

Eurocommissaris
Eurocommissaris Margrethe Vestager van Mededinging heeft gezegd dat ondernemingen best met elkaar mogen samenwerken, maar dan alleen om de kwaliteit van hun producten te verbeteren. "De EU-wetgeving staat niet toe dat het tegenovergestelde gebeurd. Het lijkt er nu op dat BMW, Daimler en Volkswagen dat wel hebben gedaan: afspraken gemaakt om productie niet te verbeteren en niet te concurreren op kwaliteit."

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model