Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW Zagato Roadster

Nieuws: BMW Zagato Roadster

BMW Zagato Roadster is prachtig

20.08.2012

Tussen de peperdure exoten tijdens Pebble Beach Concours d’Elegance zal hij misschien de underdog zijn, bescheidenheid is absoluut niet nodig. De BMW Zagato Roadster is werkelijk prachtig.

De BMW Zagato Roadster is de tweede Zagato in korte tijd en net als de gesloten Coupé gebaseerd op de Z4 van het merk uit München. Hoewel BMW er geen uitsluitsel over geeft is het aannemelijk dat beide Zagato's - op de dakconstructie na uiteraard - technisch identiek zijn aan elkaar. Onderhuids verwachten we dus een 3.0 liter zes-in-lijn met turbotechnologie en een maximumvermogen van 340 pk.

Double bubble
In tegenstelling tot de Z4 Roadster - wat met z'n inklapbare hardtop feitelijk een Coupé-Cabriolet is - beschikt de Zagato wel over een softtop, waardoor het concept van een roadster helemaal tot z'n recht komt. De Zagato Roadster beschikt zelfs over een double bubble-dak. Het is Adriaan van Hooydonk en Norihiko Harada, die eerder samen de Zagato Coupé tekenden, gelukt het karakteristieke Zagato-stijlkenmerk in de stoffen overkapping te krijgen zodat het design van de auto in gesloten toestand perfect aansluit op de overige stijlkenmerken van het exterieur.

One-off
Net als de Coupé is de Zagato Roadster een eenmalige actie en zal het bij slechts één gebouwd exemplaar blijven. Of BMW hem zelf houdt voor in hun museum of hem aan een nieuwe eigenaar gunt is niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model