Cabrio Special 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW Z4

Nieuws: BMW Z4

BMW Z4 steunt Mille Miglia

19.03.2012

Niet meer zo extreem als tussen 1927 en 1957, maar nog altijd een magische ervaring is de halverwege mei plaatsvindende Mille Miglia. BMW won hem één keer, in 1940. Nu steunen ze de befaamde langeafstandrace vooral. Met de exclusieve Z4 Mille Miglia.

De Mille Miglia-editie van de BMW Z4 onderscheidt zich van andere Z4's door een speciale matte zilverkleurige exterieurlak, vermengt met een vleugje glans. De grille en de luchtinlaat in de voorbumper zijn altijd zwart uitgevoerd en ook de 19 inch wielen bevatten een donkere finish.

Badges
BMW Z4In het interieur is het een sportieve bedoeling met fraai gestikte deels lederen sportstoelen waarbij de zitvlakken bekleed zijn met alcantara, een met rood garen afgewerkt M-sportstuur en vloermatten met daarin verwijzingen naar de beroemde race. De herkenbare rode Mille Miglia-badges zijn ook te vinden aan de buitenzijde.

340 pk
Onder de kap ligt de meest potente motor in de Z4 verkrijgbaar. De 3.0 liter zes-in-lijn levert 340 pk en 400 Nm en weet de compacte roadster in slechts 5,2 seconden naar 100 km/h te brengen. De topsnelheid bedraagt 250 km/h.

99 stuks
Van de Z4 Mille Miglia worden wereldwijd slechts 99 exemplaren gemaakt. Aanvankelijk had BMW besloten de exclusieve uitvoering alleen voor te behouden aan de Italiaanse markt, maar uiteindelijk zijn ze toch overstag gegaan om er Nederland ook enkele te gunnen. Hoeveel is nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model