Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws BMW Z4

Nieuws: BMW Z4

BMW Z4 sDrive35is verzacht de pijn

16.12.2009

We hopen nog altijd op een nieuwe Z4 M, maar deze komt er echt niet heeft BMW nadrukkelijk laten weten. Om ons niet helemaal in de kou te laten staan presenteert München deze Z4 sDrive35is. Met een scala aan features afkomstig van BMW M en een opgevoerde motor verzacht het een beetje de pijn.

De Z4 sDrive35is is helemaal volgepropt met allerhande prestatieverhogende zaken waar BMW Motorsport verantwoordelijk voor is en toch krijgt het niet de officiële M-aanduiding mee. Allereerst is er de gemodificeerde 3.0 liter zescilinder Twin Turbo met een totaal geproduceerd vermogen van 340 pk. De trekkracht bedraagt normaliter maximaal 450 Nm en staat al vanaf 1.400 tot 4.500 tpm volledig ter beschikking. In overboost is er tijdelijk zelfs 500 Nm voorhanden. Een zeventraps Sport Automatic met dubbele koppeling sluist de krachten naar de achterwielen. De transmissie in combinatie met BMW's Dynamic Drive Control kent verschillende settings (Normal, Sport, Sport+) en ook het adaptieve M-onderstel kan naar wens worden ingesteld voor de best mogelijk rijprestaties. Maximaal kunnen de dempers de Z4 sDrive35is tien millimeter dichterbij het asfalt brengen. Al deze M-features zijn bij de vanafprijs, die nog niet bekend is, inbegrepen.

Snelle cijfers
BMW Z4In optimale setup en met Launch Control ingeschakeld accelereert de sDrive35is naar 100 km/h in 4,8 seconden. De topsnelheid is affabriek begrensd op 250 km/h. Wie de dealer echter lief aankijkt zal zeker zo'n 280 km/h kunnen bereiken. Ondanks deze snelle prestaties is een benzineverbruik van 9,0 liter per honderd kilometer nog altijd haalbaar.

M Aerodynamics Package
BMW Z4De Z4 sDrive35is wordt standaard afgeleverd met het M Aerodynamics Package dat zoals de naam al zegt bestaat uit exterieurverfraaiingen die de sDrive35is er niet alleen agressiever neerzet maar tevens minder gevoelig is voor de luchtweerstand. De ingrepen binnen BMW's EfficientDynamics-programma is door het stylingpakket verweven. Het interieur geniet van diverse M-accenten al dan niet bekleed met leder of carbon en M-badges. Het M Sport Package, dat bestaat uit het M Aerodynamics Package en het instelbare M-onderstel, is tegelijkertijd met de lancering van de Z4 sDrive35is ook leverbaar voor de minder bedeelde Z4-motoriseringen. Wil je een sDrive35is herkennen dan zal je op de wielen, de spiegelkappen of een bepaalde carrosseriekleur moet letten. De 18 inch exemplaren (19 inch optioneel) met vijf spaken zoals getoond op de foto's zijn namelijk exclusief voor de sDrive35is, net als de lak Melbourne Red. De spiegels zijn altijd Oxide Silver.

Lente 2010
Het nieuwe topmodel binnen het Z4-gamma staat vanaf de lente van 2010 bij de dealer, enkele maanden later dan dat het tijdens de NAIAS in Detroit zijn werelddebuut heeft beleefd. Prijzen volgen nog.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model