Cabrio-Special 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW Z4 sDrive28i

Nieuws: BMW Z4 sDrive28i

Viercilinder voor BMW Z4

19.04.2011

De zescilinder in de BMW Z4 sDrive30i ruimt het veld voor een viercilinder. De auto krijgt de typenaam Z4 sDrive28i en ontwikkelt met 240 pk net iets minder vermogen dan de huidige zescilinder.

De nagelnieuw ontwikkelde TwinPower-Turbo viercilinder benzinemotor debuteerde onlangs in de X1 xDrive28i en zal langzaam maar zeker zijn weg gaan vinden in meerdere BMW-modellen. De Z4 is de tweede. Daar zal de 240 pk sterke tweeliter de huidige sDrive30i met 258 pk gaan vervangen. In eerste instantie is dat even slikken. We zijn immers prettig gewend aan de smeuïge zescilinder in de Z4. Een woordvoerder van BMW laat ons echter weten dat veel aandacht is besteed aan het geluid van de viercilinder en aan de juiste beleving wat betreft prestaties.

Tweede viercilinder voor Z4?
Een logisch gevolg van deze vervanging is dat de minder potente Z4 sDrive23i (heden een zescilinder met 204 pk) eveneens vervangen zal worden door een variant op basis van deze nieuwe viercilinder turbomotor. BMW bevestigt het officieel nog niet, maar het ligt volgens de fabrikant wel in de lijn der verwachting. Dat zegt ons genoeg. Definitieve specificaties, prestaties en verbruikscijfers van de Z4 sDrive28i worden later dit jaar bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model