Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW Z4 M

Nieuws: BMW Z4 M

BMW Z4 M stevent af op eenmalige oefening

02.08.2018

Op 23 augustus onthult BMW – eindelijk – de nieuwe Z4. Dat deze derde generatie ook beschikbaar zal zijn met motoren die niet meteen het vel van het gezicht zullen rukken, is al langer bekend. Maar wie zat te hopen op een Z4 M ter compensatie, kan daarmee gerust stoppen. Die komt er niet. Wederom…

Oi, wat was de Z4 M van weleer een fantastisch rij-ijzer, zeg! Vooral dankzij een juweel van een atmosferische zes-in-lijn, ontleent van de E46 M3. In de Roadster kwam die welhaast nog beter tot z'n recht dan in die iconische coupé, alsook de gesloten Z4 Coupé. Maar dit kan ook ons gevoel zijn geweest, wegens het ontbreken van een vast dak. Elke decibel van dat o zo hitsige motorblok kwam zodoende ongefilterd door. Kippenvel!

Eigen schuld
Houd jij er eenzelfde herinnering op na, koester hem dan maar. Want de Z4 M keert waarschijnlijk niet terug. Dat liet Frank van Meel, de baas bij BMW M, namelijk nu al ontvallen aan de pers. De M40i – hoewel ongetwijfeld geen stakker – wordt de topper. Dat was ook al het geval bij de tweede generatie en opnieuw wordt onvoldoende vraag als reden opgegeven dat de Z4 M zeer waarschijnlijk op een eenmalige oefening afstevent. Het is onze eigen schuld dus; hadden we maar meer M's moeten kopen destijds.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model