Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW X5

Nieuws: BMW X5

Prijzen gloednieuwe BMW X5 online

02.07.2013

Dankzij de komst van een viercilinder dieselmotor en achterwielaandrijving is de nieuwe BMW X5 fors goedkoper geworden. Het nieuwe model van de Beierse fabrikant is te bestellen vanaf € 68.200,-.

De nieuwe BMW X5 is afgaande op zijn uitstraling vooral zichzelf gebleven, maar groter, luxueuzer en toch lichter dan zijn voorganger. Ook de standaarduitrusting is erop vooruitgegaan. Voor Xenon-koplampen, automatische airco, een elektrisch te openen tweedelige achterklep, chromen raamomlijsting, een elektrische Servotronic-stuurbekrachtiging en ambiente-interieurverlichting geldt niet langer een meerprijs. Compleet nieuw is het aanwezige Emergency Call (eCall), een handmatige als automatische noodoproep.
De xDrive-modellen zijn van meet af aan zelfs nog wat rijker uitgerust. Die beschikken ook nog over het Driving Experience Control waarmee de bestuurder kan kiezen uit de rijmodi Comfort, Sport, Sport+ en Eco Pro. De gasrespons, stuurkarakteristiek en schakelkarakteristiek van de automaat zijn dan al naar gelang de geselecteerde modus gericht op comfort, dynamiek en een gunstig verbruik.

Gamma en prijzen
Dan de prijslijst. Die begint zoals al even aangestipt bij iets meer dan 68 mille en behoort bij het enige model met onder de motorkap een viercilinder, de X5 sDrive25d. Bij dit basismodel - die pas begin 2014 leverbaar zal zijn - worden enkel de achterwielen aangedreven door de 218 pk sterke dieselmotor. De vanafprijs van de vierwielaangedreven xDrive25d bedraagt € 71.600,- en is eveneens niet meteen vanaf de marktlancering leverbaar. En dat geldt ook voor de xDrive40d met een starttarief van € 86.900,- en de X5 xDrive35i die minstens € 75.900,- kost.
De motoriseringen die vanaf 16 november bij de dealer staan zijn de xDrive30d (258 pk), de xDrive M50d M Performance (381 pk) en de voorlopig enige benzinemotor, de xDrive50i met 450 pk sterke V8-biturbo. Kortom, BMW lanceert eerst de duurdere topmodellen en die hebben een prijskaartje van respectievelijk € 79.900, € 115.500,- en € 115.000,-.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model