Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW X3

Nieuws: BMW X3

Prijslijst BMW X3 bekend

17.09.2010

Rijden in de nieuwe X3 kan vanaf € 51.735,- zo laat BMW Nederland weten. Als je meteen besteld kan rijden al over twee maanden. Op 20 november aanstaande arriveert ‘ie bij de dealers.

Voor de in de inleiding genoemde basisprijs rijdt je een BMW X3 xDrive20d met 184 pk en 380 Nm aan trekkracht. Daarmee is ook meteen uitgelegd waarom de instap-X3 een slag duurder is dan zijn voornaamste concurrenten die allemaal onder de 50 mille duiken; geen van hen komt ook maar in de buurt van het vermogen van de xDrive20d, terwijl het brandstofverbruik van de Beamer ook nog eens aanzienlijk gunstiger is. Niet meer dan 5,6 l/100km heeft de tweeliter diesel nodig. De daarbij horende CO2-uitstoot bedraagt 149 g/km. Standaard levert BMW de X3 met handgeschakelde zesbak en een automaat met acht trappen is optioneel. Wil je deze, dan tik je minimaal € 54.300,- af. Het Auto Start/Stop-systeem krijg je er vervolgens bij.

Benzine
BMW X3De voorlopige andere motorisering is de xDrive35iA. Deze 306 pk sterke benzinevariant staat in de prijslijst vanaf € 67.000,-. De achttraps automaat en de Auto Start/Stop-functie is standaard met als resultaat een gemiddeld verbruik van 8,8 l/100 km. Aan het einde van het jaar krijgt de zescilinder TwinPower Turbo gezelschap van de atmosferische xDrive28iA. Deze produceert 258 pk en 310 Nm en moet € 62.515,- gaan opleveren.

Standaard uitrusting en optiepakketten
BMW X3Als basisuitrusting komt de nieuwe X3 met zaken als een radio/CD Professional met iDrive controller, Servotronic snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging, airconditioning, actieve hoofdsteunen, cruise control, de Auto Start/Stop-functie en 17 inch lichtmetaal. Meer luxe bieden de Executive- of High Executive-uitvoeringen. Beide optiepakketten bevatten onder meer een navigatiesysteem, Bluetooth-functie, een alarmsysteem en Park Distance Control. De High Executive-pakket voegt daar onder meer Xenon-koplampen, lederen bekleding en verwarmde voorstoelen nog aan toe. Voor het Executive-pakket rekent BMW € 2.275,-. Het High Executive-pakket kent een prijs van € 5.750,-.

M-sportpakket
BMW X3Losse opties zijn er uiteraard ook. Wat te denken van het voor het eerst op de X3 verkrijgbare Dynamic Damper Control, het systeem dat comfort en dynamiek optimaal op elkaar afstemd. ConnectedDrive is nog zo´n interessante feature. Dit systeem verbindt diverse systemen met elkaar zoals iDrive, internet, de mogelijkheden van het Head-Up Display, Adaptive Cruise Control en Top View parkeerhulp en bovendien kan het volledige integreren met smartphones. Het M-sportpakket heeft BMW samengesteld voor de meest sportieve X3-rijders. De prijs hiervan wordt later bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model