Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW X3

Nieuws: BMW X3

BMW X3 doet zescilinder in de ban

15.02.2012

BMW wijst in het leveringsprogramma van de X3 een zescilinder de deur. Het gaat om de 258 pk sterke 3.0 liter zes-in-lijn. Met ingang van de lente mag deze plaats gaan maken voor de tweeliter viercilinder turbomotor, eveneens xDrive28i genaamd.

Langzamerhand verruilt BMW de lichtste versie van de aloude 3.0 liter zes-in-lijn-motor voor een modernere en zuinigere, maar nauwelijks minder sterke viercilinder met TwinTurbo-technologie. Na de 5- en de 3-serie moet ook de X3 eraan geloven. Vervelend kun je dat niet noemen, want de plaatsvervanger mag met 245 pk weliswaar iets minder sterk zijn, met 350 Nm bevat de geblazen vierpitter wel meer trekkracht. Doordat het koppel ook nog eens veel sneller volledig vrijkomt, accelereert de nieuwe X3 xDrive28i sneller naar 100 km/h; 6,7 seconden doet hij erover.

Verbruik
BMW X3De X3 xDrive28i gaat er eveneens qua verbruik en uitstoot op vooruit. Blies het model met zescilinder nog 210 gram CO2 per kilometer de atmosfeer in, straks is dat 175 g/km. Gezien het feit dat de vraagprijzen van auto's in ons land sterk gerelateerd zijn aan de emissiewaarde is het aannemelijk dat de X3 xDrive28i er goedkoper op wordt. Zeker is dat nog niet, mede omdat BMW de auto nu standaard gaan uit rusten met Driving Experience Control waarmee je de karakteristiek van de motor, de transmissie en de besturing kan aanpassen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model