Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW X2

Nieuws: BMW X2

Prijskaartjes voor BMW X2

30.11.2017

Ondanks dat er eerst nog overwinterd moet worden voordat de X2 bij de dealer staat, heeft BMW alvast de prijzen ervan bekendgemaakt.

Ja, het is een compacte SUV. Maar er zijn ook crossover-trekjes te bespeuren. Oftewel, de X2 van BMW is best een beetje een vreemde eend in de bijt. Qua formaat valt 'ie tussen de X1 en X3 in. Idem qua prijs, want de X2 is er vanaf € 47.495,-. Concurrenten? Niet bijster veel op dit moment. De Range Rover Evoque en Jaguar F-Pace zijn de voornaamste, en die zijn vergelijkbaar geprijsd.

Meer motorversies volgen snel
Vanaf de marktlancering in maart stelt BMW de X2 beschikbaar met drie motorversies. De instapper voor ruim 47 mille heeft een 2.0 liter turbobenzine onder de kap die 192 pk weet op te wekken en louter voorwielaandrijving geniet. Wil je liever een andere benzine, dan zal je nog wat langer geduld moeten hebben. Maar de sDrive18i – een driepitter met 140 pk – volgt snel, evenals de tweeliter gekoppeld aan xDrive-vierwielaandrijving. De 150 pk sterke sDrive18d en xDrive18d volgen ook in een later stadium.Dieselen kan aanvankelijk met de sDrive20d en de xDrive25d. De eerste levert 190 pk, de andere een krachtige 231 pk. Een 8-traps automaat is standaard, terwijl de voorlopig enige benzine gekoppeld wordt aan een 7-traps transmissie. Prijzen van deze dieselen bedragen respectievelijk € 59.895,- en € 63.895,-.

Twee uitvoeringen
Naast de standaardversie is er de X2 Model M Sport. Geheel nieuw is de Model M Sport X die designelementen van BMW M en de BMW X-familie samenbrengt. Anders dan bij de andere <i>Bimmers </i>zijn er buiten deze varianten geen andere uitrustingsniveaus beschikbaar voor de X2. Qua uitrusting pakt elke X2 uit met onder meer LED-dagrijverlichting, dubbele uitlaatpijpen, een neerklapbare achterbankleuning (40:20:40), handbediende airconditioning, 17 inch lichtmetalen wielen in V-design (styling 560), een multifunctioneel met leder bekleed sportstuurwiel, Performance Control en het opbergpakket.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model