Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW X2 Concept

Nieuws: BMW X2 Concept

Gatenvuller: BMW Concept X2

04.10.2016

Inmiddels kunnen ze bij BMW aardig van 1 tot 10 tellen. Dit is namelijk de Concept X2, een crossover die zich wurmt tussen de X1 en X3, maar misschien nog wel het meeste weg lijkt te hebben van de Mazda CX-3.

We kunnen het niet helpen; meteen moesten we aan die Japanner denken, ook al heeft de Concept X2 best een typisch BMW-gezicht. Zou dit mede komen door het formaat van de Beierse nieuweling? Buitenmaten worden helaas niet opgegeven, maar vanaf de foto's lijkt de BMW Concept X2 niet eens zoveel ruimer in zijn jas te zitten dan de CX-3. Vertekenend? Misschien. Die Mazda krijgen we in elk geval niet meer uit ons hoofd nu.

Beetje van dit, snufje van dat
De Concept X2 is natuurlijk niet zomaar een vingeroefening van BMW. Als de Duitsers iets met conceptcars doen, dan kun je er welhaast vergif op innemen dat er een productiemodel volgt. Bovendien is de naam niet zonder toeval gekozen. Een X2 ontbreekt inmiddels nog in BMW's modellenserie, al is de Parijse studie geen traditioneel X-model zoals de X1 en ook geen kijk-mij-eens-crossover als de X4 en X6. Nee, de Concept X2 doet geheel zijn eigen ding door een soort kruisbestuiving te zijn tussen die zojuist genoemde, bestaande X-modellen. Een beetje SUV, een snufje (flamboyante) crossover en een vleugje coupe (mede door de greeploze portieren). De ver doorlopende daklijn en sterke wigvorm dragen bij aan zijn meer eigen karakter. Welke auto dat ook nadrukkelijk doet? Precies, de Mazda CX-3. En nu houden we erover op.

2018
Zet alvast maar in je agenda: begin 2018 staat de BMW X2 bij de dealers, voorzien van technieken en motoren geleend van de X1. Wel even de futuristische spiegels wegdenken en ook de uitlaten zullen het productiestadium niet halen. Maar voor de rest verwachten wijzelf geen grote veranderingen. De 21 inch wielen van het concept zou je dus zomaar in de optielijst kunnen tegenkomen en misschien zelfs de high-tech koplampen. BMW is wat dat betreft vooruitstrevend bezig namelijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model