Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: BMW Vision ConnectedDrive

Nieuws: BMW Vision ConnectedDrive

BMW verrast: ConnectedDrive

11.02.2011

Als een duiveltje uit een doosje presenteert BMW hun eyecatcher tijdens de Autosalon van Genève: de Vision ConnectedDrive. Met de studie wil BMW laten zien waartoe ze in staat zijn op het gebied van sociale netwerken en nieuwe media.

De focus van de BMW Vision ConnectedDrive ligt dan ook niet zo zeer op het excentrieke uiterlijk, maar meer op het high-tech interieur van de conceptcar. Dat het exterieurdesign van de roadster een voorbode is voor een toekomstig BMW-model is echter wel realistisch te noemen.

Reallife navigatie
VisionStrakke vormen en vloeiende lijnen kenmerken het binnenste van de Vision ConnectedDrive. De hoofdrol in het totaalplaatje wordt gespeeld door twee beeldschermen waarop bestuurder en passagiers tal van informatie kunnen oproepen. Zo biedt het geavanceerde Head-Up Display met behulp van driedimensionale techniek een blik op de werkelijke verkeerssituatie, aangevuld met beelden van de boordcomputer. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld aanwijzingen van het navigatiesysteem (zoals pijlen) precies daar worden geprojecteerd waar ze van toepassing zijn.

Co-piloot
VisionVeel van de features komen terug in het beeldscherm pal voor de passagier. Deze kan door het gebruik van de "Emotional Browser" als co-piloot fungeren. Middels de betreffende browser kunnen bijvoorbeeld beschikbare parkeerplaatsen van parkeergarages in de buurt worden oproepen, allerlei berichten verzonden worden als restaurants in de omgeving worden getoond. Zelfs het weergeven van complete afspeellijsten van (muziek)cafés zijn naar voren te halen. Over eindeloze mogelijkheden gesproken, aldus het Duitse merk.

Interessante toekomst
Duidelijk, BMW bevindt zich momenteel dus in een soort exerimenteel project waarin het wil uitzoeken hoe het de eindeloze stroom van digitale informatie in één auto gebundeld, gesorteerd en getoond kan worden aan de bestuurder en passagiers. Met de Vision ConnectedDrive wil men aangeven in welk stadium ze zijn. Hoe de veelbelovende technieken op korte, dan wel lange termijn in productiemodellen is te vinden is nog moeilijk te voorspellen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model