Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW & Toyota

Nieuws: BMW & Toyota

BMW en Toyota gaan samen sportauto bouwen

31.12.2013

De geruchten deden al een poosje de ronde, maar nu is het daadwerkelijk bevestigd. BMW en Toyota gaan samenwerken gedurende de ontwikkeling van een sportwagen. Daarbij gaat het alleen om het platform dat gebruikt wordt.

Het partnerschap tussen de Duitsers en de Japanners gaat dus niet zover als destijds tussen Toyota en Subaru, die ons met de GT-86 en BRZ twee vrijwel identieke sportcoupés brachten. Enkel de kennis en kunde voor het ontwikkelen van een gezamenlijk platform delen BMW en Toyota met elkaar. Daarna scheiden de wegen weer en trekken de beide merken zich elk terug naar hun eigen kraamkamers voor de verdere opbouw alsook design. Het is de bedoeling dat de consument straks niet (meteen) kan zien dat de sportauto niet voor honderd procent is toe te eigen aan één fabrikant. Dat laatste zal overigens een stukje lastiger worden als Toyota BMW’s hybride-techniek gaat gebruiken in de toekomstige sportauto. Deze samenwerking is immers niet de eerste tussen de twee.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model