Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW prototype

Nieuws: BMW prototype

Mysterieus BMW prototype in Parijs

28.09.2010

Het lijkt erop dat de spectaculaire Vision EfficientDynamics een vervolg krijgt. De vorig jaar in Frankfurt onthulde conceptcar zou zomaar eens een concreter vervolg kunnen krijgen. Tenminste, dat gokken we.

Op een speciaal ingerichte blog met de tegenstrijdige naam ´Dontblogaboutthis.com´ laat BMW al vanaf 2 september met een aantal teasers en minimale informatie wat details los. Nou ja, details? Het enige dat men laat weten is dat de ´Niets is wat het lijkt´ en ´Dit is meer dan een 6-serie. Maar de auto bevindt zich nog niet in zijn definitieve fase´. Ja, daarmee kunnen we alleen maar gaan gissen. En dat doen we dan ook graag even.

Techniek van de Vision EfficientDynamics
bmwWat we op de foto´s zien is een 6-serie Coupé voorzien van de neus van de vorig jaar onthulde elektrische sportauto Vision Efficient Dynamics. En daarmee denken we al heel snel in die richting. Op de video´s horen we namelijk ook geen motorgeluid. En dat duidt op elektrische aandrijving. Daarentegen is er wel een kleine uitlaatpijp gemonteerd. En die zou weer noodzakelijk zijn om de gassen van de 1.5 liter driecilinder benzinemotor zoals die ook in de conceptcar lag uit te stoten. Aha, de techniek van de Vision EfficientDynamics lijkt hiermee zeer aannemelijk.

Productieklaar stomen
Concreet denken wij dat BMW de techniek uit de Vision EfficientDynamics klaar wil stomen voor productie. Men heeft immers aangekondigd dat er een beperkte serie van de elektrische sportauto op de markt zal komen. Beginnen de testen op de openbare weg binnenkort met deze mule?

Meer duidelijkheid in Parijs
Hoe dan ook, aanstaande donderdag (30 september), zal BMW ons in Parijs meer laten weten. Wij houden je op de hoogte! Ondertussen kun je op www.dontblogabouthis.com op je gemak alle foto´s en teasers bekijken.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model