Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Foto's: Nieuws BMW Pininfarina Gran Lusso

Nieuws: BMW Pininfarina Gran Lusso

BMW verbaast met Pininfarina Gran Lusso

27.05.2013

Tijdens het jaarlijkse Concorse d’Eleganza presenteren BMW en Pininfarina gezamenlijk de Gran Lusso Coupé. Een showmodel aldus de beide bouwers, maar zien we hier niet gewoon een toekomstig productiemodel met de naam 8-serie?

BMW spreekt nadrukkelijk van een one-off. En of dit een voorbode van de 8-serie is wil men ook niet laten weten. Maar dat de Gran Lusso een idee geeft van hoe een topmodel van BMW eruit kan zien, dat ontkent niemand.

Pininfarina
Uiteraard is de Gran Lusso een typische BMW waarbij een lange wielbasis en gestrekte motorkap centraal staan. En ondanks dat het in de basis een grote 6-serie lijkt, heeft de hand van de Italianen van Pininfarina toch voor een afwijkende look gezorgd.

Kauri hout
Het interieur bestaat uit pure weelde die de naam ´Gran Lusso´ alle eer aandoet. De exclusieve sfeer wordt gerealiseerd dankzij warme kleuren en natuurlijke materialen. Het zeer exclusieve kauri hout, Foglizzo leer en Italiaanse wol laten duidelijk de hand van de meesterontwerpers bij Pininfarina zien maar benadrukken ook het topniveau van de Gran Lusso.

V12
Erg concreet is BMW niet over de Gran Lusso. Over de techniek wordt met uitzondering van het feit dat er een V12 onder de kap ligt met geen woord gesproken. Daarmee is de Gran Lusso overduidelijk een vingeroefening en proefballon. Eentje die wat ons betreft zeker een vervolg mag krijgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model