Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M7

Nieuws: BMW M7

M-chef van BMW wil een M7

17.12.2013

BMW heeft met de 7-serie een heerlijke limousine voortgebracht, maar een supersnelle variant mist al sinds jaar en dag. Waar Mercedes met de S 63 AMG en Audi met de S8 wel een dergelijke troef in handen heeft laat BMW hier verstek gaan. Volgens BMW M-baas Albert Biermann is het hoog tijd dat daar verandering in komt.

Biermann, onder meer verantwoordelijk voor geweldenaren als de M3 en M5, laat aan het Britse Autocar optekenen dat hij een onversneden vlaggenschip van de 7-serie wel degelijk ziet zitten. Ben je nu naarstig op zoek naar een sportieve 7-serie, dan ben je aangewezen op BMW-deskundige Alpina. Die firma heeft de B7 in het assortiment, een van origine 750i die het door motorische tuning aan de achtcilinder met dubbele turbo tot 507 pk en 700 Nm schopt.

Interessant
Volgens Biermann zou een M7 echter heel anders (lees: nog intenser) worden dan die B7. Hij zou best eens een poging willen wagen om het sportieve topsegment aan te vallen: “Het zou interessant zijn om met een M7 te concurreren in dat deel van de markt. Daarnaast valt er simpelweg geld te verdienen”. Toch laat de Duitser weten dat er op dit moment geen concrete plannen zijn om de M7 daadwerkelijk te bouwen: “Er zijn legio andere interessante mogelijkheden die wij met ons omvangrijke budget kunnen onderzoeken”. Het is niet ondenkbaar dat Biermann daarmee doelt op een M3-variant van de 3-serie GT of de mogelijkheid op vierwielaandrijving op toekomstige M5- en M6-modellen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model