Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: BMW M6

Nieuws: BMW M6

Ondertussen in de haven: nieuwe BMW M6

15.12.2011

Zomaar naakt in het wild: de nieuwe BMW M6. Het topmodel staat in de haven van New Jersey zowaar klaar om getransporteerd te worden. Hoogstwaarschijnlijk naar de beursvloeren van de NAIAS in Detroit. Begin januari vindt die plaats.

De M6 is traditioneel het absolute topmodel in het programma van de BMW 6-serie. BMW hanteert voor de lancering van de nieuwe generatie M6 dezelfde volgorde als dat het op ongebruikelijke wijze deed bij de reguliere 6-serie's; eerst de Cabriolet, dan de Coupé. In de toekomst volgt dan wellicht nog de M-versie van de vierdeurs 6-serie Gran Coupé. Maar daarmee lopen we teveel vooruit op de zaken.

560 pk of meer?
De nieuwe BMW M6 deelt zijn techniek met de onlangs gelanceerde M5. Onder de lange motorkap dus een 4.4 liter V8 met twee turbo's. Over het vermogen gaan meerdere verhalen ce ronde. Sommigen denken dat dit met 560 pk gelijk is aan de M5, anderen verwachten toch wat meer kracht omdat het een 6-serie betreft. Wij durven het zo niet te zeggen. Bij de vorige generatie maakte BMW in ieder geval geen onderscheid tussen de M5 en de M6. Beide beschikten over 507 pk uit een 5.0 liter V10.

Meer foto´s op Autospies.com

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model