Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
[Global Handler onURLNotFound] Line 15: Error: LoadById: Wrong type. Please specify numeric argument.
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M6 Gran Coupé

Nieuws: BMW M6 Gran Coupé

BMW M6 Gran Coupé maakt M7 overbodig

13.12.2012

Met de M6 Gran Coupé presenteert BMW feitelijk een alternatief voor de M7. Die is er immers niet en lijkt ons met de onthulling van de M6 Gran Coupé ook volstrekt overbodig. Wat voegt het immers nog toe? Gelukkig zal BMW er net zo over denken.

De Gran Coupé mag dan de derde telg in de M6-familie zijn, hij staat op een hoger niveau dan de zes in zijn naam doet vermoeden. Met de gewone Gran Coupé concludeerden we al dat de auto duidelijk een stap hoger is gepositioneerd dan bijvoorbeeld de A7 en CLS en dus staat ook de M-variant wat hoger op de ladder. Hij schurkt heel dicht aan tegen bijvoorbeeld de S8 en S 63 AMG. Die zijn echter als limousines ontwikkeld, maar daarna voorzien van heel krachtige motoren. Zo op papier doet de M6 Gran Coupé ons vermoeden veel beter aan te sluiten bij het sportieve karakter, al is het alleen al door zijn typering als vierdeurs coupé.

M ingrediënten
Hoe de M6 Gran Coupé ook gepositioneerd mag worden, het is een smakelijke aanvulling op het gamma van BMW M. En natuurlijk zijn alle ingrediënten voor een echte M-auto aanwezig. Uiterlijk in de vorm van speciale bumpers, zijskirts, wielen en badges, maar zeker ook onderhuids. BMW M stelde het onderstel anders af en paste de instellingen van het DSC, het Dynamic Damper Control en de stuurbekrachtiging aan op een sportievere rijstijl. Men ontwikkelde bovendien speciale remmerij die naar wens zelfs nog te vervangen is voor keramische exemplaren.

560 pk
Om de vierdeurs coupé in 4,2 seconden naar 100 km/h te doen sprinten monteerde BMW ook in deze M6, net als in de Coupé en de Cabriolet, de hoogtoerige 4.4 liter V8 voorzien van een dubbele turbo. Het blok ontwikkelt vanaf 6.000 tpm maar liefst 560 pk en weet zijn maximale koppel van 680 Nm tussen 1.500 en 5.750 tpm op de achterwielen over te brengen. Het zal niet verbazen dat de begrensde topsnelheid van 250 km/h moeiteloos te behalen moet zijn en BMW na het aanvinken van het optionele M Driver Package de topsnelheid zonder moeite kan verhogen tot 305 km/h.

Luxe en weelde
We haalden het al aan dat wat ons betreft de auto de M7 overbodig maakt. En dat blijkt ook wel als we in de uitrusting van de M6 Gran Coupé duiken. Verwarmbare voor- en achterstoelen, dimmende binnen- en buitenspiegels, climate control met vier zones, een verwarmbaar stuurwiel, elektrisch bedienbare zonneschermpjes en een Bang & Olufsen audiosysteem staan allemaal in de prijslijst opgenomen. Maar ook BMW ConnectedDrive met internetfunctionaliteiten, een achteruitrijcamera, Night Vision en talloze veiligheidssystemen zijn present. Wat heb je nog meer te wensen?

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model