Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M6 Gran Coupé

Nieuws: BMW M6 Gran Coupé

BMW M6 Gran Coupé kent geen geheimen meer

12.11.2012

Met de M6 Coupé en Cabriolet in het achterhoofd was het recept voor de BMW M6 Gran Coupé natuurlijk al bekend. Maar de introductie van een nieuwe M blijft een heugelijk moment en dus is elk beetje extra informatie dan wel beeldmateriaal aanleiding om er even voor te gaan zitten.

Ter gelegenheid van het 40-jarige bestaan van BMW M vond afgelopen week een feestje plaats op de Nürburgring. Niet zo spannend voor ons wellicht, ware het niet dat BMW daar een preview gaf van de M6 Gran Coupé. Nou ja, preview? Hij stond er in vol ornaat. En dat vraagt er natuurlijk om dat er mensen zijn die klakkeloos foto´s maken en deze op internet planten. Of het nu toegestaan is of niet.

M-uitdossing
Kwalitatief zijn de afbeeldingen niet, maar ze laten wel zien hoe de in Detroit te presenteren M6 Gran Coupé in zijn finalekostuum oogt. Smakelijk wat ons betreft en misschien wel de lekkerste M van dit moment. De Gran Coupé heeft een chique en dynamisch lijnenspel dat dankzij de M-bumpers, wielen, spoilers en zijskirts nog veel meer kracht krijgt.

V8
Daadwerkelijke kracht is er zonder meer ook. De geblazen V8 onder de kap ontwikkelt 560 pk en 680 Nm. Inderdaad, exact net zoveel als de Coupé en Cabriolet. Een sprint naar de honderd in minder dan vijf seconden moet er zeker in zitten. En de topsnelheid, die is normaliter elektronisch begrensd op 250 km/h maar ook dat kan hoger na het aanvinken van het M Performance Package.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model