Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M5

Nieuws: BMW M5

Officieel: BMW M5

17.06.2011

Nadat de nieuwe BMW M5 al vroegtijdig op het web belandde hebben we nu alle officiële details van de sportsedan te pakken. En dat is genieten. BMW M GmbH heeft namelijk wederom alles in het werk gesteld om de zakensedan om te toveren tot een circuitwaardige sportauto.

De BMW M5 wordt gezien als de maatstaf in zijn segment. Sterker nog, hij is de grondlegger van het segment van sportsedan's in deze klasse. Vijfentwintig jaar geleden zag de eerste M5 (E28) het levenslicht. De 6-cilinder lijnmotor wekte net iets meer dan 260 pk op en wist daarmee al in 6,5 seconden naar 100 km/h te sprinten. Ongekend snel voor die tijd! Deze vijfde generatie doet daar uiteraard een flinke schep bovenop. De nagelnieuwe 4.4 liter V8 voorzien van een dubbele turbo is door BMW M GmbH speciaal op de M5 afgestemd. Het vermogen bedraagt een slordige 560 pk wat tussen 6.000 en 7.000 tpm vrijkomt. Het minstens zo indrukwekkende koppel van 680 Nm is al vanaf 1.500 tpm beschikbaar en moet vooral bij het uitaccelereren van een bocht voor een ongekende duw in de rug zorgen.

Driver´s Package
BMW M5In die 25 jaar tijd heeft BMW niet alleen qua vermogen een gigantische sprong gemaakt, ook de prestaties werden keer op keer aangescherpt. Deed de vorige generatie (E60) met zijn 507 pk sterke V10 er 4,7 seconden over om naar 100 km/h te sprinten, deze nieuweling doet het nog sneller. Slechts 4,4 seconden zijn er nodig om die magische grens te doorbreken. Van 0-200 km/h wordt overigens in 13,0 seconden afgerond en de topsnelheid is volgens Duits gebruik begrensd op 250 km/h. Geen nood overigens, wie het optionele M Driver's Package aanvinkt kan zich bij de 300 km/h-club rijden. In dat geval haalt de M5 namelijk 305 km/h.

Sociaal verantwoord...
BMW M5Schitterende prestaties allemaal, maar na alle stoerdoenerij in de kroeg moet je af en toe toch ook even je sociaal verantwoorde kant laten zien. Geen probleem hoor! BMW helpt je wel. De nieuwe M5 is namelijk 30 procent zuiniger geworden (gemiddeld verbruik 9,9 l/100 km). Dat is te danken aan de motor en de aerodynamica, maar ook aan de standaard montage van een stop-/startsysteem en het regenereren van remenergie. Kun je je in ieder geval verantwoorden tegenover je relaties.

M
BMW M5Dat de heren bij BMW M hun handen vol hebben gehad blijkt wel uit de enorme lijst met aanpassingen die er gedaan is ten opzichte van een standaard M5. Naast het zichtbare bumperwerk, de sleuven in de voorschermen, de 19 inch lichtmetalen wielen en het high-performance remsysteem werd vooral onderhuids gesleuteld. Een Active M Differential verdeelt het vermogen tussen beide achterwielen om zodoende optimale tractie bij het uitaccelereren van bochten te garanderen. De speciale M veren en dempers, het aangepaste Dynamic Damper Control, speciale ESP (DSC bij BMW genaamd) en M sportstoelen zijn eigenlijk nog maar een greep uit de hele lijst. Dat alles werd uiteraard grotendeels op de Nordschleife van de Nürburgring tot in detail getest, afgestemd en vooral ook beproefd op duurzaamheid. Er gaan geruchten dat BMW een rondje Ring met de nieuwe M5 in minder dan 8 minuten weet te volbrengen. Dat zou een volle 10 seconden sneller zijn dat de vorige generatie.

Luxe
Het spreekt voor zich dat BMW je de mogelijkheid biedt om de M5 te voorzien van alle luxe die ook op elke andere 5-serie te krijgen is. Reken hierbij op tal van elektronische hulpmiddelen op veiligheidsgebied, entertainment- en navigatiesystemen, tal van kleuren, sierlijsten en bekledingssoorten.

IAA Frankfurt
De nieuwe BMW M5 zal dit najaar als wereldprimeur op de IAA in Frankfurt debuteren. Voor het einde van het jaar staat het model bij de dealers. De prijzen van de nieuwe M5 zijn nog niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model