Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M5

Nieuws: BMW M5

M5 alias G-Power Hurricane: 730 pk

20.12.2007

Tuner Hurricane weet van de BMW M5 een ongelofelijk snel monster te maken. Dankzij een dubbele turbo ontwikkelt de V10 een vermogen van 730 pk en een koppel van 700 Nm. Daarmee is deze BMW M5 de snelste en sterke BMW Sedan van dit moment.

Met onder de motorkap een 507 pk sterke V10 laat de BMW M5 eigenlijk nauwelijks te wensen over. Maar G-Power dacht daar net even anders over. De tuner ontwikkelde in samenwerking met een aantal partners een dubbele watergekoelde turbo voor de 5.0 liter V10. Daardoor steeg het vermogen van de motor naar 730 pk, ofwel een winst van 223 pk. Het koppel nam toe tot maar liefst 700 Nm, een toename van 180 Nm. Deze indrukwekkende krachtsexplosie resulteert volgens G-Power in een 0-100 km/h sprint in slechts 4,2 seconden en een topsnelheid van 340 km/h.

Gewijzigd onderstel

Nieuws BMW M5Dat enorme vermogen vraagt om een bijpassende techniek. Het onderstel werd dan ook op tal van punten aangepast en vooral het differentieel moest worden versterkt. De remmerij kan optioneel door G-Power worden vervangen door nog krachtiger exemplaren en de lichtmetalen wielen meten maar liefst 21 inch van formaat. De achterbanden zijn met 295/25 ZR21 van een fors formaat.

Functionele spoilers

Nieuws BMW M5Zonder overdreven te doen is het exterieur eveneens aangepast. Daarbij stond subtiele sportiviteit voorop. Geen overdreven spoilers, maar puur functionele toevoegingen. Zo werd de voorbumper zo aangepast dat de motor voldoende koeling krijgt en de auto extra neerwaartse druk genereert. Ook aan de achterzijde is het subtiel gebleven. Wat eigenlijk nog het meest opvalt is de tweekleurige carrosserie. In het interieur wordt deze trend doorgetrokken en blijven de wijzigingen beperkt tot een sportstuurwiel en diverse carbon elementen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model