Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M5

Nieuws: BMW M5

G-Power geeft ruchtbaarheid aan BMW M5

27.02.2012

Met één schamele foto geeft G-Power ruchtbaarheid aan hun nieuwe geweldenaar. ´It’s all about the specs!´, aldus de tuner.

Eind vorig jaar al kreeg G-Power van BMW een nieuwe M5 toegeschoven om ermee aan de slag te gaan. Een korte blik door de ´vermogensbeheerders´ van de BMW-tuner over de parameters van de 4.4 liter V8-twinturbo en een output van pakweg 620 pk zou haalbaar moeten zijn. Het werden er meer.

Stage I
Wat G-Power heeft gedaan is de BMW M5 eigenlijk alleen maar voorzien van hun Bi-Tronik III-motortuning waar ze al jaren veel resultaat mee boeken. Het vermogen van BMW's supersedan steeg alleen hiermee al naar 640 pk, terwijl het koppel met 100 Nm toenam naar 780 Nm. Daarop verwijderde G-Power de snelheidsbegrenzer en bleek de M5 ineens de magische 300 km/h te kunnen doorbreken; 10 km/h verder was de koek op. Maar dit is nog maar een begin van G-Power dat dan ook Stage I wordt genoemd. Een Stage II gaat er zeker komen en wellicht zelfs een Stage III. Dat is G-Power toch wel aan hun stand verplicht, niet?!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model