Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M5

Nieuws: BMW M5

BMW antwoordt op Audi's RS Performance-modellen

27.10.2015

Dit kan geen toeval zijn. Daags nadat Audi de RS 6 en RS 7 elk naar een hoger niveau tilde, presenteert BMW de M5 Metal Edition. En ook die doorbreekt de 600 pk.

De pk-wedloop onder de drie Duitse luxemerken heeft eigenlijk nooit stilgelegen. Er was immers al eens een M5 met 600 pk, de 30 Jahre Edition, dus het introduceren van deze M5 Metal Edition koste niet al te veel moeite in een poging klanten bij de Audi RS 6 en RS 7 Performance weg te houden.

Door de 300
600 pk dus. En 700 Nm aan koppel. Dat is minder dan de zopas voorgestelde Quattro's maar staat evengoed nog altijd garant voor duizelingwekkende prestaties. Van 0 naar 100 km/h snellen duurt met de M5 Metal Edition niet langer dan 4 seconden. Qua topsnelheid kan de speciale M5 wel meekomen met de RS 6 en RS 7 Performance: 305 km/h.

Individual-behandeling
Maar waar het eigenlijk vooral om draait bij deze M5 is de exclusieve voorkeursbehandeling. En daarvoor mocht BMW Individual opdraven. Zij voorzagen de Beierse performance-sedan van een unieke carrosserielak 'Pure Metal' en zetten 'm op 20 inch dubbelspaaks M-wielen met daarachter carbon-keramische remschijven. Binnenin treft je zoal fijn gelooid Merino-leder voorzien van 'Silverstone'-stiksels en donkere sierpanelen voor een extra sportieve sfeer. Hebben? Dan zal je moeten verhuizen naar Zuid-Afrika. De M5 Metal Edition is namelijk een exclusieve uitgave van BMW-importeur aldaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model