Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M5

Nieuws: BMW M5

Agressieve BMW M5 van Hamann

10.04.2013

Hij kijkt boos de wereld in, deze BMW M5 van tuner Hamann. En volgens de Duitse tuner is het ook een krachtpatser van jewelste, eentje die veel beter dan BMW dat zelf heeft gedaan past bij het erfgoed van BMW.

De Duitse tuner heeft de body van de M5 compleet gewijzigd. Dikkere wielkasten die aan beide kanten 30 millimeter uitsteken, twee compleet nieuwe bumpers en toch slechts 3,2 kilogram aangekomen. Dat kunnen niet veel tuners zeggen, maar met het gebruik van carbon is het Hamann toch gelukt. De voorbumper heeft een grotere front-splitter gekregen en de bovenzijde van de koplampen hebben een grotere overhang, waardoor de M5 van Hamann nogal chagrijnig uitkijkt.

Technisch hetzelfde
Onderhuids heeft Hamann de M5 met rust gelaten. Dat betekent dat dezelfde dikke 4,4 liter V8 twin-turbo met 560 pk in het vooronder rust. Met een verlaging van 3,5 centimeter, 21 inch velgen en een alpine-wit interieur met aluminium sportpedalen zijn de subtiele veranderingen beschreven. De grote sideskirts aan de buitenkant, evenals de enorme luchtinlaten moeten er op niet misstaande wijze voor zorgen dat de luchtstroom goed naar de achterzijde geleid wordt. Aan die achterzijde vinden we een grote vleugel die de auto aan het asfalt moet laten kleven en dikke bumper met diffuser die aan beide kanten twee RVS-uitlaatpijpen herbergt. Een speciale 'silencer' zorgt voor de lekkere V8-brom die de M5 zo nodig heeft. Blijft over de afslankkuur want die is naar onze smaak ver te vinden. De M5 van Hamann is niet lichter, niet sterker en niet sneller. Dus de tuner kan dan wel van mening zijn dat de M5 generatie na generatie minder wordt, ze hebben er zelf ook weinig aan bijgedragen...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model