Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws BMW M5 Touring

Nieuws: BMW M5 Touring

Sportauto met dakrails

01.02.2008

Het is een combinatie die bijna onmogelijk lijkt, een stationwagon met ruim 500 pk. Toch weet de BMW M5 Touring de rijeigenschappen van een sportauto te combineren met de extra ruimte en de praktische bruikbaarheid van een ´gezinsauto´. Klassieke tegenstellingen worden met de M5 Touring samengesmolten.

BMW kwam in 2005 met de M5 (Sedan) op de markt. De high-performance versie van de 5-serie overtuigde vriend en vijand. Vooral de tiencilinder benzinemotor spreekt tot de verbeelding. De motor meet een inhoud van 5,0 liter en is goed voor een adembenemend vermogen van 507 pk en een koppel van 520 Nm. Met deze spierkracht weet deze krachtbron de M5 tot een supersnelle stationwagon te maken. Voor de sprint vanuit stilstand naar 100 km/h zijn slechts 4,8 seconden nodig. De topsnelheid heeft BMW begrensd op 250 km/h. Nog altijd ruim voldoende om met vrouw en kinderen over de Autobahn naar de vakantiebestemming te vliegen. En voor de caravanliefhebbers onder ons, BMW levert optioneel een trekhaak!

M-uiterlijk

Om het verschil met de 'gewone' BMW 5-serie Touring uit te drukken, is het design van de carrosserie op een aantal punten subtiel gewijzigd, waarmee het potentieel van de BMW M5 Touring zichtbaar wordt. De voorspoiler, dorpels, de ventilatieopeningen in de spatborden, een achterspoiler en vier ronde uitlaateinden zijn herkenbare details van deze dynamische stationwagen. Ook het interieur is op diverse punten (licht) aangepast. De aluminiumlook op het dashboard, de diverse M-logo´s en de sportief gevormde stoelen stralen de sportieve M-sfeer uit.

M-onderstel

BMW zou BMW niet zijn als de auto onderhuids niet op vele punten zou zijn aangepast. BMW M GmbH heeft het onderstel dan ook afgestemd op een sportief rijgedrag, maar tegelijkertijd ook comfort. Achterwielaandrijving, een bijna ideale gewichtsverdeling en een aluminium onderstel en wielophanging vormen het fundament voor de dynamische rijeigenschappen van de BMW 5-serie Touring. Voor de M5 werden de nodige zaken aangepast en bovendien extra sportieve zaken toegevoegd. Met Electronic Damper Control (EDC) kan de bestuurder de karakteristiek van chassis en wielophanging aanpassen aan de rijomstandigheden. Een druk op de knop is voldoende om het onderstel in te stellen van comfortabel tot sportief. Het variabele M sperdifferentieel garandeert daarbij op elke ondergrond een superieure grip. De SMG sequentiële transmissie met zeven versnellingen brengt daarbij het vermogen over op de achterwielen. Dankzij de mogelijkheid om de diverse veiligheidssystemen uit te schakelen staat dit garant voor optimaal rijplezier.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model