Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M5 CSL

Nieuws: BMW M5 CSL

De BMW M3 CSL krijgt een vervolg

04.11.2009

BMW is achter de schermen actief met het ontwikkelen van een nieuwe CSL. Echter dient ditmaal niet de M3 als basis, maar de huidige M5, zo heeft het Britse Autocar bij BMW M weten los te peuteren. Toch opvallend als je beseft dat CSL voor Coupé Sport Lightweight staat.

BMW M zal de unieke, lichtgewicht M5 CSL bouwen in het kader van de 25ste verjaardag van de Beierse vierdeurs sedan. Het betreft een M5 CSL die we nooit hebben gebouwd, zijn de onthullende woorden van Albert Biermann, hoofd van de M-divisie.

SCL
BMW M3Net als bij de vroegere CSL's staat een lager wagengewicht centraal bij de ontwikkeling van de unieke M5. Het dak wordt net als bij de M3 CSL (E36) opgetrokken uit koolstofvezel, terwijl de standaard sportstoelen zullen worden geruild tegen lichtere, spartaanse exemplaren. De achterbank wordt zelfs helemaal achterwege gelaten. BMW M verwacht hier zo'n 50 kilogram mee te besparen.

580 pk
Een andere ingreep voor de M5 CSL is het herzien en opboren van de 5.0 V10 naar 5.5 liter. Het resultaat zou een vermogen en trekkracht van ongeveer 580 pk en 545 Nm teweeg brengen, hoewel deze waarden nog niet zijn bevestigd. Een 7-traps DCT-transmissie zal voor de krachtoverbrenging zorgen. Precieze prestaties heeft BMW M nog niet laten weten, maar inmiddels is de auto al wel enkele malen rondom de Nurbürgring geknald. Daarbij heeft het een tijd neergezet die 20 seconden onder de tijd van de standaard M5 neergezet. Kortom, het belooft wat te worden.

Interessante strijd
BMW M3BMW (M) krijgt het dus nog druk met de ontwikkeling van al die 5-series. De nieuwe Fünfer strekt inmiddels regelmatig zijn benen en ook de nieuwe M5 zal binnenkort het stokje overnemen van de huidige generatie. Vergelijken we de verwachten specificaties (circa 550 pk uit V8-Turbo) van die laatste met die van de M5 CSL dan zullen die twee behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Tja, welke schaf je dan aan? Uniek klassiek versus geavanceerde moderniteit?

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model