Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M4 GTS

Nieuws: BMW M4 GTS

´BMW M4 GTS staat op de planning´

04.10.2013

In 2016 viert BMW zijn honderdjarig jubileum. Dat moet gevierd worden en dus vind de M-afdeling van BMW het een goed idee om de M4 ook als GTS te gaan produceren. Wij ook. In 2016 moet ie in productie gaan.

Dat er een GTS-versie komt van de M4 is wellicht niet eens zo verwonderlijk. In 2009 wist BMW ons al eens te verblijden met de extreme E92 M3 GTS. Het toverwoord bij dat raspaardje was gewichtsreductie en dat zal bij deze M4 niet anders zijn. Het Australische motoring.com.au wist via bronnen bij M GmbH enkele details van het feestnummer uit te pluizen.

Racebeest
De M-divisie mikt op een leeggewicht van rond de 1.400 kg en om dit te realiseren zal een achterbank ontbreken, is ie alleen met een handbak verkrijgbaar en wordt er overvloedig gebruik gemaakt van aluminium en carbon. Wellicht zal het dak uit CFRP bestaan wat we eerder zagen op de IAA bij de M4 Concept. Natuurlijk wordt ook de zescilinder met dubbele turbo onder handen genomen, waarbij je niet verrast moet zijn als ie minimaal 500 pk uitspuugt. Ja, dat de GTS een rappe jongen wordt staat buiten kijf.

Geen CSL
De komst van een nog extremere M4 CSL, zoals die er in de vorm van de E46 M3 was, ligt niet erg voor de hand: "Het is lastig om een CSL te realiseren omdat de technieken van toen zoals dunner glas, lichtere wielen en lichtere stoelen al op de E92 M3 GTS zaten en nu op de M4 zitten. Om de GTS onder ons streefgewicht van 1.400 kg moeten we al met nieuwe oplossingen komen", aldus de bron.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model