Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
[Global Handler onURLNotFound] Line 15: Error: LoadById: Wrong type. Please specify numeric argument.
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M4 Coupé

Nieuws: BMW M4 Coupé

422 pk sterke zescilinder voor BMW M4

04.02.2013

Op internet kan amper nog iets een geheim blijven: zo ook de eerste specificaties van de BMW M4. Een uitgelekt document toont ons datgene waar we zo benieuwd naar waren.

De twijfel is in ieder geval definitief van de baan: de V8 maakt plaats voor een zes-in-lijn. Het blok is 3.0 liter groot en ontwikkelt een vermogen van 422 pk. Daarmee is het blok net 2 pk sterker dan voorheen, maar van een forse toename valt niet te spreken. Het omgekeerde geldt overigens voor het koppel; dat is met ongeveer 150 Nm toegenomen als we de geruchten mogen geloven. De reden voor die explosieve toename; een meervoudige turbo. Naar het schijnt drie exemplaren zelfs. En de rest? Helaas, meer weten we niet. Dus of er inderdaad drie turbo´s opgeschroefd zijn, wat de acceleratie zal worden en hoe hoog het bijbehorende koppel definitief is? Dat moeten we allemaal nog afwachten totdat het model gepresenteerd wordt. Maar de eerste belangrijke feiten zijn er!

Legendarische naam
Wat we sinds de presentatie van de 4-serie Coupé Concept ook weten is dat de M3 er inderdaad niet meer als coupé komt. Die zal voortaan M4 gaan heten. Maar vrees niet, de legendarische M3-typenaam zal niet verdwijnen, die blijft echter voortaan alleen op de achterzijde van de M3 Sedan pronken. Begint het al te wennen? Een beetje vreemd blijft het voor ons nog steeds in ieder geval wel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model