Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M3

Nieuws: BMW M3

G-Power pakt BMW M3 nog eens flink aan

06.11.2013

Dat de mannen van G-power niet vies zijn van een flink dot pk’s aan een blok toevoegen wisten we al. Maar deze interpretatie van de tuningsfirma op de BMW M3 slaat werkelijke alles. Voluit heet ie de G-Power M3 Hurricane RS, en razen als een tornado doet ‘ie!

Wat niet is kan nog komen, maar we hebben het gevoel dat de onlangs uit productie gehaalde E92-generatie van de BMW M3 (nog) niet de status van zijn voorgangers heeft bereikt. G-Power heeft met hun M3 Hurricane RS echter een M3 E93 gebouwd die we niet gauw zullen vergeten. Door de chique gekleurde carrosserie in combinatie met dito interieur verwacht je niet meteen dat er een woest beest in de M3 Hurricane RS schuilt, maar na het beroeren van het gaspedaal zal daarover geen enkele twijfel meer bestaan.

Extra zuurstof, meer brandstof
Vraag niet precies hoe, want dat blijft bedrijfsgeheim, maar het is G-Power gelukt om liefst 720 pk uit de V8 te persen. Dat is bijna twee keer zoveel als het af-fabriek vermogen! Een van de kneepjes die de tuner heeft gedaan is het plaatsen van een knoeperd van een supercharger. Ook een aangepast uitlaatsysteem genereert enkele gewenste paardenkrachten, met een wervelende soundtrack als bijkomend voordeel. We snakken naar een filmpje van een gretig accelererende M3 Hurricane RS, maar die volgt mogelijk nog. Voor nu is het enkel verlekkeren aan de cijfers. En dat lukt aardig, want ook het koppel vloeit rijkelijk uit de zwaar onder handen genomen achtcilinder. Naast het installeren van een compressor is het slagvolume opgeboord tot 4.6 liter, een winst van 600 cc. Het was bittere noodzaak om het gewenste vermogen te behalen en de trekkracht met 300 Nm te laten stijgen. Wat zoveel kracht doet met een BMW M3? Nou, wat te denken van een sprint naar 100 km/h in 3,7 seconden en een geklokte tijd van 9,5 seconden om vanuit stilstand de 200 km/h te doorbreken. En de topsnelheid, die is met 'meer dan 340 km/h' elke orkaan te snel af.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model