Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M3 GTS

Nieuws: BMW M3 GTS

G-Power pompt 635 pk in BMW M3 GTS

30.05.2011

G-Power is de onbewiste koning van de brute BMW’s. Keer op keer weten ze het publiek en wellicht henzelf te verrassen met monsterachtige tuning. Hun laatste project is de BMW M3 GTS geweest. Ook die overtreft de stoutste verwachtingen.

De GTS is de M3 onder de M3's. Gezegend met 450 pk en een leeggewicht dat 155 kilogram lager ligt dan de standaard BMW M3 is dit een gerespecteerde stoplichtsprinter. Maar hoe snel de M3 GTS ook is, er zijn altijd auto's die nog rapper richting de horizon schieten. Aan G-Power om dit te evenaren door het 4.4 liter metende V8-motorblok van de über-M3 onder de loep te nemen.

23.500 euro
BMW M3 GTS by G-PowerG-Power grijpt terug op hun inmiddels befaamde 'Sporty Drive' superchargersyteem. Daar zijn er reeds 3.000 van verkocht en worden geroemd om hun immense krachtpotentieel en betrouwbaarheid. Onderdeel van het € 23.500,- kostende systeem (exclusief btw, maar inclusief montage) is de supercharger van ASA. Alpina gebruikt ze ook voor hun producten. Door deze op de achtcilinder van de M3 GTS te schroeven en daarnaast onder andere de ECU aan te passen plus nog wat andere modificaties uit te voeren bedraagt het totaalvermogen zowaar 635 pk. Dat is liefst 185 pk meer dan het origineel! Het koppel stijgt met zelfs 190 Nm naar een maximum van 630 Nm.

Oranje is gassen
En dan valt ineens alles op zijn plaats, hoewel de knaltijd van 0-100 km/h met 4,2 seconden toch ietwat 'tegenvalt'. Hun eigen G-Power X5 Typhoon RS, die over minder vermogen beschikt en toch serieus zwaarder is dan de M3 GTS, voltooid dit traject immers in 4,5 seconden. Maar goed, de tijd van 0-200 km/h in twaalf tellen is wel zeer indrukwekkend. En ook de topsnelheid dwingt respect af: 323 km/h. Laat die nieuwe stoplichtmethode in Nederland - waarbij eerst oranje volgt na rood - maar komen!

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model