Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M2 Performance

Nieuws: BMW M2 Performance

BMW M2 ondergedompeld in M Performance

11.02.2016

De M2 is nog niet eens op de markt of BMW M Performance heeft al allerlei fijne accessoires panklaar om gelijk mee te bestellen via de dealer.

Vanaf april wisselt de 370 pk sterke BMW M2 voor 80 mille van eigenaar. Maar elke koper die nu al staat te popelen weet dat het daar niet bij zal blijven. Er moet natuurlijk het een en ander aan fijne snuisterijen uit de optielijst aangevinkt worden, en die komen niet gratis. Een M2 zal dan ook vaak de dealer verlaten met een nieuwwaarde van die duizenden euro's hoger ligt dan de vanafprijs. Onder meer de schuld van BMW M Performance.

Strepen maar!
Persoonlijk geven wij de voorkeur aan Estoril Blau, maar BMW M Performance prefereert sinds heugenis een maagdelijk wit koetswerk; zo ook bij de M2. 'Want dan knalt die driekleur van BMW M zo lekker op het netvlies'. Toegegeven, daar valt niets tegenin te brengen.

Vleugeltjes
Mocht je de M-striping iets teveel van het goede vinden, dan kun je nog altijd gaan voor diverse sierdelen van 'naakt' CFRP (met koolstofvezel versterkt kunststof) of hoogglans zwart. De 'vleugeltjes' kunnen je verspreid over de koets laten aanbrengen en zelfs al vink je ze allemaal aan, toch blijft het eindresultaat subtiel. Dat is ook wel eens anders bij BMW.

Nog meer CFRP
Vanbinnen smijt M Performnace ook graag met koolstofvezel en we zien een zeer racy stuurwiel. De integratie van een chronometer, G-krachtmeter en stopwatch, zoals bij de M3 en M4, ontbreekt weliswaar, maar hè, er moet wat te wensen overblijven, nietwaar.

Betere prestaties
Al dat uiterlijk vertoont komt niet zonder verhoogde prestaties, mits aangevinkt. Zo is er onder meer een instelbaar veersysteem dat in totaal maar liefst 28 standen kent (zestien in de uitgaande slag en twaalf standen in de ingaande slag). Volgens M Performance wordt de wegligging en het stuurgedrag van de M2 er nog strakker van, mede door de verlaging van 5 millimeter die dit veersysteem met zich meebrengt.

Uitlaatsysteem op afstandsbediening
Ook beschikbaar zijn remblokken die hun taak beter verstaan en een M Performance-uitlaatsysteem met inwendige kleppen. Meer vermogen levert deze optie niet op, wel een intenser motorgeluid. Het uitlaatsysteem heeft de standen Sport en Track en deze modi zijn op afstand via een Bluetooth-verbinding in te stellen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model