Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW M

Nieuws: BMW M

BMW M: 'Handbak nog niet morsdood bij ons'

04.12.2018

De handbak wordt met uitsterven bedreigd. De moderne automaat wint snel terrein. Zelfs de fervente stuurman kan niet langer om de snelheid en efficiëntie van een doordachte automaat heen. Het einde van het oeroude zelf poken is nabij. Ook bij BMW en zelfs M is dat aan de orde. Maar helemaal over is het nog niet voor de handbak in de sportiefste BMW's.

Hmm… er is enige tegenspraak in het spel. Immers, nog niet zo lang geleden liet de ontwikkelingschef bij BMW M weten dat de M2 zeer waarschijnlijk het laatste M-model zou zijn met (optionele) handbak. Iemand zó dicht bij het vuur zou betrouwbaar moeten zijn, zou je denken. Echter nu heeft collega Klaus Fröhlich, topman bij BMW AG, laten ontvallen dat de bestuurder van de volgende generatie M4 ook nog zelf in de transmissiebak zal kunnen roeren indien gewenst. Kortom, wie moeten we nu geloven? Hoe dan ook, de deur staat in elk geval op een kier en dat kan alleen maar fantastisch nieuws zijn voor puristen.

xDrive ook onzeker
En zo is er nog een lichtpuntje. Toen er werd gevraagd of de nieuwe M4, net als de M5, standaard de beschikking heeft over xDrive-vierwielaandrijving werd er niet gereageerd met een volmondige 'ja' of duidelijke hoofdknik. 'We zullen het motorvermogen van onze sportauto's blijven opschroeven, maar we willen het gewicht niet verhogen', luidde het antwoord, gevolgd door 'We zetten vierwielaandrijving alleen in wanneer dat echt nodig is'.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model