Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW i8

Nieuws: BMW i8

BMW i8 krijgt een wel zeer excentrieke sleutel

20.12.2013

Een sleutel is misschien niet het meest spannende ‘onderdeel’ van een automobiel, maar dit exemplaar van de BMW i8 is wel heel bijzonder. Normaal gesproken besteden we geen aandacht aan de slotenopener, op de sleutel tot succes na, maar deze contactsleutel willen we jullie niet onthouden.

De BMW i8 is met zijn complexe hybride-aandrijflijn en het grootschalige gebruik van lichtgewicht materialen als CFRP op zichzelf al een zeer vooruitstrevende auto. Om de 231 pk sterke driecilinder-turbomotor en de 131 pk sterke elektromotor tot leven te wekken hoort daar volgens zijn grondleggers ook een geavanceerde sleutel bij. En laat dat maar aan de Münchenaren over.

LCD-scherm
Want waar menig autofabrikant reeds apps aanbiedt waarmee allerhande functies van de auto bediend kunnen worden, kiest BMW er verbluffenderwijs voor om deze features in de sleutel te verwerken. Op het hoge-resolutie LCD-scherm kan de gebruiker aflezen hoe ver hij van de auto af staat, hoe vol de tank en de accu zijn, en waar in de nabije omgeving de accu geladen kan worden. Ook is te zien hoeveel kilometer de i8 kan rijden indien de bestuurder er voor kiest een stukje te gaan rijden. Uiteraard zijn ook de gebruikelijke knoppen voor het bedienen van de sloten en het openen van de kofferbak gewoon aanwezig. Naar alle waarschijnlijkheid zal de sleutel als optie worden aangeboden en krijgt de BMW i8, die er ook als Spyder komt, standaard een regulier exemplaar.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model