Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW i8 Spyder

Nieuws: BMW i8 Spyder

‘BMW i8 Spyder eind 2015 op de markt’

20.12.2013

Het was al zo goed als zeker dat de BMW i8 Spyder er aan zat te komen, maar de geweldige verkoopstart van zijn dichte evenknie heeft aan al die twijfel een eind gemaakt. De sportwagen blijkt enorm populair te zijn en dus is een open variant op de hybride 2+2 een logisch gevolg.

Als alles meezit staat de BMW i8 Spyder tegen het naderen van 2016 in de showroom, aldus bronnen van de website Bimmerpost, die er niet vaak naast zit als het om nieuws rond hun geliefde automerk gaat. Wat we vervolgens van de Spyder-variant moeten verwachten spreekt eigenlijk voor zich; een conceptversie hebben we immers al voorgeschoteld gekregen en het moet wel heel raar lopen als die niet evenzo trouw blijft aan het productiemodel als de i8 Coupé dat doet aan diens voorbode.

Plaats voor twee
Tussen de i8 Coupé en de Spyder zit wellicht meer verschil. ‘Huh, de Spyder is toch niets meer of minder dan de i8 zonder dakje?’ Je zou daar stellig van uitgaan inderdaad, maar er is wel degelijk een wezenlijk verschil tussenbeide. En dat is het aantal beschikbare zitplaatsen. De bestuurder van de dichte i8 kan met een beetje goede wil en het nodige duw-en-trek-werk drie personen chaufferen, want ontworpen volgens het 2+2-principe. Bij de dakloze variant is er dat echt niet meer dan één. Naar verdere verschillen is het naarstig zoeken. De aandrijflijn wordt in elk geval rechtstreeks ontleend van de Coupé. Oftewel, een 1.5 liter grote driecilinder-turbomotor met 231 pk werkt nauw samen met een 131 pk sterke elektromodule om de wielen aan het rollen te krijgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model