Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW Compact Sedan Concept

Nieuws: BMW Compact Sedan Concept

BMW Compact Sedan Concept als voorbode 1-serie Sedan

24.11.2015

Met de BMW Compact Sedan Concept wil BMW ons alvast warm maken voor de komst van de 1-serie Sedan. Met dat model zal BMW de concurrentie aangaan met de populaire CLA en dito A3 Limousine van respectievelijk Mercedes-Benz en Audi.

Volgens BMW's hoofddesigner Adrian van Hooydonk onthult de Compact Sedan Concept 'het potentieel dat BMW ziet in een compacte sedan'. Vrij vertaald: dit is een 95%-versie van de op stapel staande 1-serie Sedan. Wat volgt is een uitgebreid verhaal over het design. Van Hooydonk benoemt de 20 inch wielen, mooi brede achterpartij en de oplopende lijn vanaf de motorkap tot de achterklep.

Voor- of achterwielaandrijving?
Over technische specificaties doet BMW geen enkele uitspraak. De grote vraag voor ons is dan ook of deze 1-serie wel of niet wordt aangedreven op de achterwielen. Er gaan geruchten over het gebruiken van het UKL-platform waarop ook de MINI en 2-serie Active Tourer staat. Aangezien de volgende generatie 1-serie eveneens op dit platform zal komen te staan lijkt het ons een logische stap.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model