Genève 2010
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW ActiveHybrid 5

Nieuws: BMW ActiveHybrid 5

Officieel: BMW ActiveHybrid 5

03.03.2010

BMW presenteert de ActiveHybrid 5 Concept. In tegenstelling tot de ActiveHybrid X6 en 7 maakt bij de hybride-versie van de 5-serie een zescilinder onderdeel uit van de aandrijflijn. BMW belooft een verbruik dat tien procent lager ligt in vergelijking met de 535i.

Hoofdmotor van de BMW ActiveHybrid 5 is de 3.0 liter zescilinder. Op eigen houtje produceert deze TwinPower Turbo-motor 306 pk. De elektromotor, die tussen de benzinekrachtbron en de achttraps transmissie is gemonteerd, levert 40 kW. Het gezamenlijke vermogen is nog onbekend, maar gezien het synergie-effect van hybrideaandrijflijnen zal dit ongetwijfeld om en nabij de 400 pk liggen. We moeten het ook nog zonder verbruik- en emissiewaarden doen. Wel verklapt BMW alvast dat deze zo'n tien procent lager zullen uitvallen in vergelijking met de hulploze zes-in-lijn in de 535i die 8,5 l/100 km noteert. Een start/stop-systeem zal het verbruik helpen te doen zakken. Uitsluitend elektrisch rijden helpt ook.

Geduld is een schone zaak
BMW ActiveHybrid 5Hoewel de BMW ActiveHybrid 5 Concept nagenoeg productieklaar is kan het nog wel even duren voordat het model op de markt verschijnt. Tussen de conceptcar en de marktintroductie van de ActiveHybrid 7 zat immers ook een periode van anderhalf jaar. Rekeninghoudend met de verwachte specificaties en de techniek zal BMW de ActiveHybrid 5 vermoedelijk ergens tussen de 535i (vanaf € 62.900,-) en de achtcilinder tellende 550i (€ 94.000,-) positioneren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model