Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 7-serie

Nieuws: BMW 7-serie

Officieel: de vernieuwde BMW 7-serie

29.05.2012

Aangejaagd door de groeiende pressie van de concurrentie besluit BMW haar vlaggenschip te herzien. Dat men daarbij niet alleen aan de vormgeving sleutelde lijkt vanzelfsprekend, ook de techniek ging flink op de schop.

Laten we starten bij het uiterlijk van de vernieuwde BMW 7-serie. Op het eerste gezicht geen rigoureuze maatregelen op dit vlak, al blijkt dat BMW vooral aan de voorzijde het één en ander heeft bijgeschaafd. Zo hertekende de in München gevestigde fabrikant de koplampen en monteert het bedrijf standaard LED-verlichting. Daarnaast werd de grille vernieuwd. Die telt voortaan geen twaalf, maar negen lamellen. Tot slot krijgt de 7-serie de beschikking over een nieuwe voorbumper en andere buitenspiegels.

1.200 watt
Voor een opgewaardeerd interieur bogen de ontwerpers zich met name over de vele beeldschermen. Bijzonder daarbij is dat het centrale Control Display voortaan uitgerust is met een multifunctioneel programmeerbaar 3D-kleurendisplay. Eveneens nieuw is het 9,2 inch beeldscherm voor de achterpassagiers en het 1.200 watt sterke Bang & Olufsen-geluidssysteem. Overige vernieuwingen zijn een verbeterde geluidsisolatie waardoor de limousine nog stiller is geworden.

Acht verzetten
De vernieuwde 'Sebener' wordt standaard uitgerust met luchtvering op de achteras die voor meer comfort moet zorgen. Tevens levert BMW een aantal nieuwe gadgets waaronder een verbeterd Night Vision met Dynamic Light Spot inclusief voetgangersherkening en een anti-verblindingsgrootlicht. Technische wijzigingen zijn er ook aangebracht aan de aandrijflijn, waarbij de komst van een intelligente automaat met acht verzetten de voornaamste verbetering. Ook behoren de Auto Start-Stop functie, Brake Energy Regeneration en een speciale ECO PRO-rijmodus voortaan tot de uitrusting.

Tot 25% zuiniger
Grondige vernieuwingen vinden we ook in het motorengamma. Niet zozeer bij de 760i die met zijn 544 pk sterke V12 nagenoeg ongewijzigd blijft, maar des te meer bij de zes- en achtcilinders. De 750i bijvoorbeeld die aangedreven wordt door een 4.4 liter V8 is liefst 25% zuiniger geworden. Dat terwijl zijn vermogen juist met 10% toenam naar een totaal van 450 pk. Het koppel van de limousine bedraagt 650 Nm wat een plus van 8,5% betekent. Het verbruik van de V8 ligt overigens gemiddeld op een waarde van 8,6 l/100 km. Nog ietwat efficiënter is de 740i met een fabrieksopgave van 7,9 l/100km. De 3.0 liter zes-in-lijn verbeterde zijn persoonlijke record met 21%, maar wist winst noch verlies te boeken qua kracht. De TwinPower Turbo-krachtbron levert nog altijd een kloeke 320 pk en 450 Nm. Schoonste model in het benzinegamma is de ActiveHybrid 7 die over dezelfde krachtbron als de 740i beschikt maar met een 40 kW sterke elektromotor als extra toevoeging. Dit maakt hem met een verbruik van 6,8 l/100 km nogmaals 14% zuiniger dan de hybrideloze variant.

M-diesel
Nieuw is de komst van een nieuwe dieselvariant, de 750d xDrive. Dit model beschikt over de krachtige 3.0 liter zes-in-lijn dieselmotor die we onder andere uit de M550d kennen. Het motorblok levert een ferme 381 pk en een maximaal koppel van 740 Nm. Met deze dieselbeul kan de 7-serie binnen vijf seconden vanuit stilstand naar de honderd accelereren en doorgaan totdat de begrenzer hem bij 250 km/h tegenhoudt. Ondanks deze indrukwekkende cijfers ligt het gemiddelde verbruik volgens BMW op een evenzo indrukwekkende 6,4 l/100 km. BMW levert ook nog de 740d die met 313 pk ook bepaald geen stakker is. Het verbruik van deze zes-in-lijn met 630 Nm bedraagt 5,7 l/100 km, een besparing van 17% ten opzichte van zijn voorganger. Nog net iets zuiniger is de 730d die het met zijn 258 pk sterke dieselmotor tot een gemiddeld verbruik van 5,6 l/100 km schopt. Daarmee is het model ook 17% zuiniger én, volgens zijn bouwer, de zuinigste in zijn klasse.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model