Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 6-serie Coupé

Nieuws: BMW 6-serie Coupé

AC Schnitzer presenteert ook hun 6-serie

28.11.2011

De 2012 Essen Motor Show heeft vandaag de deuren geopend voor de pers en onder andere AC Schnitzer geeft daar acte de presence. Niet alleen met een stylingpakket voor de 1-serie, maar ook de BMW 6-serie Coupé.

AC Schnitzer heeft de pas gelanceerde 650i Coupé - die wij als Cabiolet reden - als basis genomen. Klaarblijkelijk vindt de tuner het spijtig dat Chris Bangle niet meer als hoofdontwerper bij BMW werkzaam is; zie namelijk de leverbare 'opgelegde' achterklepspoiler. Andere cosmetische toevoegingen zijn er in de vorm van een frontspoiler en een subtiele diffuser aan de achterzijde. Wielen voor de 6-serie Coupé zijn bij AC Schnitzer slechts verkrijgbaar in één design en maat: de 21 inch Type VIII. Volgens de tuner zijn ze speciaal gesmeden en dertig procent lichter dan de 20 inch-exemplaren van BMW.

540 pk
De 650i werd ook onder de kap kracht bijgezet. In normale configuratie produceert de 4.4 liter V8-biturbo 407 pk, AC Schitzer maakte er 540 pk van. Een fikse toename, zo ook voor het koppel dat van 600 naar 750 Nm steeg. Vanuit stilstand naar 100 km/h duurt na de krachtkuur nog maar 4,3 seconden - 0,1 seconde sneller dan de BMW M5 - en door de begrenzer te verwijderen is doorstampen tot 325 km/h mogelijk. Omdat de prestaties van de AC Schnitzer 650i aanzienlijk hoger liggen dan de af fabriekversie werden de remmen aangepast en ligt de auto dichter tegen het asfalt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model