Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 6-serie Coupé Concept

Nieuws: BMW 6-serie Coupé Concept

Bijna klaar: BMW Concept 6-serie

22.09.2010

BMW heeft het antwoord op Jaguar’s XK en Maserati’s GranTurismo bijna klaar. In Parijs zal de Beierse fabrikant namelijk de BMW Concept 6-serie Coupé tonen, een studie dat voor 90% de fonkelnieuwe 6-serie Coupé belichaamd.

Het segment van grote 2+2 GT's bloeit weer helemaal op. Nog niet zo lang geleden lanceerde Maserati de GranTurismo en bracht Jaguar de gefacelifte XK. Ook de vernieuwde Mercedes-Benz CL-klasse zag recent het levenslicht. En nu presenteert BMW de Concept 6-serie Coupé als voorproefje op het model dat binnen een jaar in de showroom staat als opvolger van Chris Bangle's 6-coupé.

Zachtaardiger
BMW 6-serie Het recept van BMW's Concept Coupé houdt vast aan tradities: lange motor kap, korte overhang, een vloeiend gelijnd rijdercompartiment, dito dalende daklijn en brede heupen. Het zijn de ingrediënten van de nieuwe studie die sterk afwijken ten opzichte van de huidige 6-serie. Anders gezegd: op basis van de in Parijs tentoongestelde concept valt nu al te zeggen dat het productiemodel een stuk vriendelijker zal ogen dan het bestaande model. Daarmee treedt de nieuwe 6-serie in de voetsporen van de huidige 7- en 5-serie die ook een stuk zachter zijn gelijnd dan hun (omstreden) voorgangers. Nieuw voor een BMW is de volledig uit LED's opgebouwde koplampverlichting, uiteraard uitgevoerd in de karakteristieke corona-ringen en voorzien van Adaptive Lighting (meedraaiende koplampen). De units zullen ongetwijfeld naar verloop van tijd ook hun weg vinden naar de andere (top)modellen van BMW. Of dat ook geldt voor de gigantische 20 inch wielen durven we niet te zeggen.

Zestien
BMW 6-serieDe 6-serie Coupé Concept is een waardige 2+2 volgens BMW. De achterbank is voldoende ruim bemeten en moet plaats kunnen bieden voor een derde en vierde passagier aldus de fabrikant. De bestuurder geniet zoals deze van BMW is gewend van een 'persoonlijk' dashboard dat zich op hem of haar concentreert. De medepassagiers kunnen vervolgens meekijken op het centraal gelegen 10.2 inch iDrive-display. Daar zijn talloze features in ondergebracht waarvan sommige geprojecteerd kunnen worden via het aanwezigeHead-Up Display. De bediening van de functies gaat vertrouwd via de grote draaiknop in de middenconsole.Wat betreft de materialen was uitsluitend het beste goed genoeg. Met het rijkelijk aanwezige fijnleder en andere zacht aanvoelende stoffen heeft BMW gepoogd om het binnenste van de Concept 6 Coupé een ongekend gevoel van exclusiviteit en weelde mee te geven. Daarbij hoorde natuurlijk een puik audiosysteem en daarvoor heeft het de hulp ingeroepen van het prestigieuze Bang & Olufsen. Maar liefst 16 luidsprekers telt de installatie. Klinkt goed!

Genève 2011
BMW 6-serieOp dit moment maakt BMW nog niets bekend over de gebruikte technieken in de concept, technieken die we ongetwijfeld ook zullen terugvinden in het productiemodel. Vermoedelijk staat die laatste op de Autosalon van in Genève in maart volgend jaar met een reeks smeuïge zes- en achtcilinders. Maar laten we niet teveel vooruit lopen op de zaken. Parijs is al over twee weken. En daar zal eerst alle aandacht naar deze conceptcar uitgaan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model