Cabrio-Special 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 6-serie Cabriolet

Nieuws: BMW 6-serie Cabriolet

Kelleners snabbelt aan 6-serie

25.05.2011

De lak van de nieuwe 6-serie Cabriolet is nog maar amper opgedroogd of Kelleners Sport heeft zijn trucje al op de BMW uitgeoefend. De carrosserie laat de tuner nu nog buiten schot. Wel zijn er nieuwe wielen en kan de 650i rekenen op meer vermogen.

Terwijl BMW de nieuwe 6-serie Cabriolet nadrukkelijk een vriendelijker design heeft meegegeven, maakt Kelleners er met gitzwarte wielen weer een echte patserbak van. Dat neemt overigens niet weg dat de 19 of 20 inch velgen de dakloze '6' goed staan. Wie liever een ander wieldesign dan de "Hamburg" exemplaren op de foto's wenst kan daarnaast nog kiezen voor het type "Berlin". Ook dat wielmodel is verkrijgbaar in 19 of 20 inch en in verschillende smaken; zilver of zwart en al dan niet gepolijst of mat uitgevoerd.

Motortuning
BMW 6-serie Cabriolet by KellenersDe meeste uitdaging vond de BMW-tuner uit Merzig, Zuid-Duitsland, in het uitknijpen van de V8-twinturbo. Met de standaard 408 pk en 600 Nm is de 650i Cabriolet al geen stakker, maar daar nog eens 82 pk aan toevoegen doet niemand pijn. Bovendien kost het slechts een kleine moeite door enkel de parameters van de ECU wat te veranderen. Nieuwe acceleratiecijfers worden niet opgegeven, maar wij verwachten dat de 650i Cabrio na deze krachtkuur toch zeker een onbegrensde top van een 280 km/h moet kunnen halen. De spurt van 0 naar 100 km/h zal zo'n 4,6 seconden in beslag nemen en tussenacceleraties verlopen ongekend snel dankzij het sterk toegenomen koppel (+120 Nm).

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model