Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
[Global Handler onURLNotFound] Line 15: Error: LoadById: Wrong type. Please specify numeric argument.
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 530Le

Nieuws: BMW 530Le

Opmerkelijk: BMW 5-serie Plug-In Hybrid niet voor EU

02.12.2014

Als er een werelddeel is dat in de ban is van lage verbruikswaarden bij auto's, dan is het Europa wel. Het is daarom maar wat opvallend dat de nieuwe BMW 5-serie Plug-In Hybrid niet naar hier komt.

Europa is hét continent waar zuinige auto’s massaal over de toonbank gaan. Hoe zuiniger hoe beter. Dat geldt evengoed bij grotere auto zoals de 5-serie. BMW kiest er echter niet voor om de 5-serie Plug-In Hybrid in Europa te voeren. In China zijn ze ook dol op zuinige auto's en de marktvraag is daar nog veel groter, natuurlijk geholpen door de gigantische hoeveelheid mensen die daar wonen. Oftewel, de 530Le zoals het model officieel heet zal enkel daar op de markt komen.

Specificaties
Laten we evengoed even om de BMW 530Le lopen. De L verwijst naar het feit dat het om een verlengde uitvoering gaat en de e geeft natuurlijk aan dat het om een hybride-aandrijflijn gaat. Onder de motorkap vinden we een geleende benzinemotor uit de 528i. De turboviercilinder met 245 pk is gekoppeld aan een elektromotor. Het totale vermogen komt uit op 276 pk. Aangezien het om een Plug-In Hybrid gaat is het opgegeven verbruik laag, namelijk 2,1 l/100 km. De CO2-uitstoot 49 g/km zorgt ervoor dat deze BMW in Nederland in 2015 voor 7% bijtelling in aanmerking komt, als hij zou worden geleverd dan.

Volledig elektrisch
De 530Le kan eventueel ook enkel op elektriciteit worden gereden. Dan geraak je 58 kilometer ver en bedraagt de topsnelheid 120 km/h. Waarden waar de Europese hybride-fan enthousiast van wordt, maar toch moet die het maximaal doen met de ActiveHybrid5.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model