Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 5-serie

Nieuws: BMW 5-serie

Vanafprijzen nieuwe BMW 5-serie bekend

03.11.2016

Over twee weken zullen alle prijzen van de nieuwe BMW 5-serie openbaar worden gemaakt. Maar nu alvast hebben we de vanafprijzen voor je. En die zijn eventjes slikken.

BMW denkt met de nieuwe 5-serie het technologisch wonder in huis te hebben voorzien van voortreffelijke rijeigenschappen. Of dat louter stoere marketingpraat is valt zelf over een paar maanden te beoordelen, rond het moment dat ook de 5-serie Touring zich zal laten zien. Een deel van de prijslijst is er echter nu al en daaruit valt op te maken dat BMW zo overtuigd is van de nieuwe 5 dat ze er flink wat meer voor terug willen hebben.

Stuk duurder
Ligt de vanafprijs van de (huidige) 5-serie nu nog 49 mille, instappen in de nieuwe kan pas na eerst € 55.299,- afgetikt te hebben. Dat is zomaar eventjes een prijsstijging van 6 mille! Audi, Mercedes en Volvo lachen nu al in hun vuistje, want de A6 en eveneens gloednieuwe E-klasse en S90 zijn er respectievelijk voor € 49.170, € 51.305 en € 49.995,- verkrijgbaar, terwijl die qua basismotorisering niet onderdoen voor de 520i. Dieselen in de Fünfer is eveneens een stuk duurder geworden. De nieuwe 520d is er namelijk vanaf € 57.299,-. Ter vergelijk: de instapdiesel staat momenteel voor 51 mille in de boeken, hoewel het dan wel om de minder krachtige 518d gaat.

Standaard Executive uitgerust
Dat laatste detail is tevens meteen een gegeven waarom de nieuwe 5-serie zichzelf een beetje uit de markt lijkt te prijzen in vergelijk met zijn aartsrivalen. De voordeligere motorversies volgen pas later, maar bovenal heeft BMW besloten meteen uit te pakken met de Executive-uitvoering. Was dat voorheen een van de meest luxe uitrustingniveaus, nu is dat dus het basisniveau. Per saldo is de prijsstijging dus minder schokkend. Zaken die elke 5-serie zoal aan boord heeft zijn een 8-traps automaat, navigatie en Display Key. Op 18 november zullen alle prijzen bekend worden gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model