Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: BMW 5-serie

Nieuws: BMW 5-serie

Hamann doet BMW 5-serie

22.07.2010

De heren van Hamann Motorsport houden er een drukke agenda op na. Ze introduceren het ene na de andere opgedirkte apparaat. Hun laatste monster is deze BMW 5-serie en daarbij zijn ze flink tekeer gegaan.

De kort geleden gepresenteerde SLS AMG van Hamann kwam er een stuk beter vanaf in vergelijking met deze BMW 5-serie (F10). Maar de Mercedes is dan ook van zichzelf al meer sportwagen. Hamann vond dat de 5-serie wel wat meer opsmuk kon gebruiken en lijkt zodoende echt alles uit de kast te hebben getrokken om hem op zijn donder te geven. In dat opzicht is dit een geslaagd project.

Overvloedige spoilers
HamannDe tuner is begonnen met het monteren van een set 20 inch wielen. Hoewel ze bepaald niet origineel zijn matchen ze goed bij de bodykit waar ze volledig op los zijn gegaan. Daar waar een plakrandje te vinden was heeft Hamann de "Fünfer" bezaaid met opzichtige spoilers. Vóór, achter, boven en onder...overal steekt wel ergens een nieuw plaatwerkdeel uit. Het is allemaal ten behoeve van de aerodynamica laat de tuner weten, zo ook het verlagingset dat de sedan 35 mm dichter tegen het asfalt plaatst. Helaas zal de van oorsprong 550i er waarschijnlijk geen km/h harder om rijden. De 4.4 liter V8 kwam namelijk ongeschonden uit de strijd en levert dus nog altijd 408 pk. Motortuning lijkt ons dus een hele mooi volgende stap voor Hamann in het tunen van de BMW 5-serie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model